Hjem Nyheter Mann (28) pågrepet og siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen

Mann (28) pågrepet og siktet for drapet på Jonas Aarseth Henriksen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En 28 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap på Jonas Aarseth Henriksen (30). Mannen ble pågrepet med bistand fra Innlandet politidistrikt på Rena rett etter klokken 11.00 torsdag formiddag.

En måneds tid etter at Jonas Henriksen ble funnet død nær en hytte i Nes i Ådal, melder politiet at de nå har pågrepet og siktet en mann for drapet.

Han er transportert til politihuset i Drammen. Mannen er norsk statsborger, og politiet bekrefter at han er tidligere domfelt og kjent for politiet.

– Politiet kan ikke si noe om relasjon mellom siktede og Henriksen, heller ikke hva politiet mener er siktedes motiv for handlingen. Selv om denne pågripelsen er et viktig steg i retning av å få et svar på hva som har skjedd, så gjenstår det fortsatt mye etterforskning i en sak som framstår kompleks, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet har som mål å avhøre siktede torsdag kveld. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag eller lørdag i Drammen tingrett.

– Det er viktig for de pårørende å få et svar på hva som har skjedd, og også for alle som kjente Jonas Henriksen. Det gjenstår mye arbeid, men vi har fått inn mye viktig informasjon gjennom blant annet tips fra publikum som har vært viktige i dette arbeidet, sier politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge.

Området der Jonas Henriksen ble funnet drept er fortsatt sperret av. Politiet kan heller ikke utelukke flere pågripelser i saken.

Siktedes forsvarer er advokat Thomas Randby.

– Vi har ikke fått snakket med klienten eller mottatt sakens dokumenter ennå, men forventer dette iløpet av ettermiddagen, sier Randby til Dagbladet.

VG skriver at mannen tidligere er domfelt en rekke ganger, blant annet for tyveri, trusler mot offentlige tjenestepersoner og narkotikalovbrudd.I 2019 ble han dømt for grovt tyveri der han sammen med andre stjal et våpenskap med våpen og ammunisjon. Samme år ble han også dømt for oppbevaring av narkotika, inkludert cannabis, hasj, MDMA og amfetamin.

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til drapssiktelsen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com