Politiet raser nå over oppførselen til en del mennesker etter en tragisk ulykke i den lille, svenske byen Glimråka i Skåne torsdag ettermiddag.

En mann ble hardt skadd etter at han kjørte inn i en stentrapp.  Da ambulansen kom til stedet gikk flere mennesker inn i ambulansen og filmet.

«Integriteten for den som er skadet er en ting, men man utsetter også seg selv for fare fordi det er et ulykkessted. Det kan være skarpe gjenstander som stikker ut og så videre», sier pressetalsmann Rickard Lundquist fra det svenske politi til Expressen.

Mannen ble kjørt til sykehuset, men døde senere torsdag kveld. Mens politiet og ambulansen arbeidet på stedet ble de forstyrret av nysgjerrige mennesker.

Filmet inn i ambulansen

Ifølge Rickard Lundqvist, skal flere personer ha forstyrret ambulansepersonalets arbeid ved å gå helt eller delvis inn i ambulansen og filme mannen som var hardt skadet, og som tragisk nok døde som følge av ulykken.

«Det er en del mennesker som har hatt, om ikke hele kroppen, i hvert fall armer og hender inne i ambulansen og filmet og tatt bilder», forteller han til Expressen.

Kjøretøy, Ambulanse, Medisinske, Redning, Medic
Illustrasjonafoto

Politiet ber folk holde seg unna

Nå ber det svenske politiet om at folk må holde seg unna ulykkessteder. Gjør de ikke det, kan det få meget alvorlige konsekvenser. «Betjentene jeg har snakker med kan ikke si nøyaktig om denne hendelsen sto i veien for arbeidet. Det er ikke forbudt å filme og fotografere på offentlige steder, men det kan oppleves som et problem», avslutter Rickard Lundqvist.

Dette er forkastelig. Å stå i veien for redningsarbeider kan føre til at mennesker dør. DEL saken videre!

Bildene i denne artikkelen er illustrasjonsfoto og har ingenting med den aktuelle hendelsen å gjøre!

Loading…