Vi har tidligere lagt ut et klipp fra den indiske skuespilleren Varun Pruthi. Det forrige klippet dreide seg om at Varun tok med seg en gategutt på Mcdonalds. Dette klippet viser et nytt sosialt eksperiment som Varun står bak. Han dekket seg selv i falsk blod, gikk ut på gaten og latet som han var hardt skadet. Varun roper om hjelp til alle forbipasserende som kommer til fots eller i bil. Klippet er sjokkerende i den grad at ingen trår til for å hjelpe han.

Flere av menneskene stopper opp å ser – men ingen bidrar med noe hjelp. Når folk er skadet eller trenger hjelp, er det en svimlende høy andel mennesker som ikke hjelper. Det viktigste er ikke om man husker akkurat hvordan man gjorde førstehjelpsdrillen, det viktigste er rett og slett at man gjøre noe! 

Nå er dette klippet fra India, men det er ikke sikkert et slikt eksperiment hadde sett så mye annerledes ut på gaten i Oslo eller Bergen? Er det et slikt samfunn vi vil ha?

Del gjerne dette for å sette fokus på problemstillingen. Kanskje de som har sett et slikt klipp, ikke vil være den som ser på, neste gang de møter på en slik situasjon?