søndag, januar 26, 2020
Historier fra livet En mann fant 5000 kroner i en minibank. Det...

En mann fant 5000 kroner i en minibank. Det han bestemte seg for å gjøre er helt nydelig!

-

Denne historien handler om en mann som gikk til minibanken for å ta ut penger. Det skjedde noe spesielt som han ønsket å dele med omverden. Vi kan bare hylle denne mannen og hans måte å tenke på!

Minibanken

I går stoppet jeg ved en minibank. I det jeg skulle stikke kortet mitt inn, oppdaget jeg at noen hadde glemt 5000 kroner i seddelskuffen. Jeg skal innrøme at jeg var fristet til å beholde pengene, men jeg gikk inn i banken og ga dem til kvinnen bak skranken.

Men kvinnen kunne ikke ta i mot pengene, hun visste ikke hva hun skulle gjøre med dem. Hun hentet banksjefen. Denne banksjefen var heller ikke sikker, så han spurte meg. Hva mente jeg var det riktige å gjøre?

Jeg svarte at det måtte vel finnes en måte for å sjekke hvem sitt kort som var registrert i minibanken før meg. Banksjefen synes det var en god løsning, at han ikke hadde tenkt på det selv! Han noterte navnet og nummeret mitt, før jeg ruslet videre.

I dag ble jeg oppringt av banksjefen. Han hadde funnet eieren, men ville ha noen ord med meg. Eieren av pengene het Edith. Hun var 92 år gammel, og hadde tatt ut pengene for å betale huseleien som var på 4800 kroner.

Edith hadde ønsket å gi meg de 200 kronene som var igjen, som finnerlønn. Dette var alt Edith hadde å leve for resten av denne måneden. Jeg svarte at jeg ikke kunne ta i mot pengene, banksjefen kunne avslå tilbudet og ønske Edith en god dag videre fra meg.

Etter noen timer klarte jeg fremdeles ikke å få bort stemmen til banksjefen fra hodet mitt. 200 kroner igjen å leve for resten av måneden? Det er jo ingenting!

Jeg ringte tilbake til banksjefen og sa at han kunne overføre 2000 kroner fra min konto til hennes. En medarbeider på kontoret mitt hadde hørt hele samtalen, han ba meg si til banksjefen at han skulle overføre totalt 3000 kroner. Kollegaen min ville spytte i en tusenlapp.

Litt senere ringte banksjefen meg igjen. Han hadde fortalt alle kollegaene sine hva jeg hadde gjort, og banken hadde bestemt seg for å bidra med ytterligere 3000 kroner.

I dag var en god dag. God jul på forskudd, Edith. Kos deg!

Det finnes ingen større glede enn å glede andre!

Kilde: Hrtwarming

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kaster grisen utfor 70 meter – ble tvunget til å hoppe i strikk

Folk over hele verden har protestert kraftig etter at en fornøyelsespark i Kina tvang en gris til å hoppe strikkhopp. "Dette er dyremishandling av...

Forsker konkluderer: influensa ER verre for menn

Er det virkelig slik at menn blir sykere enn kvinner? Du er nok ikke alene om du...

Kvinne stanset bilen for å filme elg. Hva hun også fikk med på opptaket, fikk henne til å grøsse

Da den kanadiske kvinnen Audrée Tanguay Fréchette tilfeldigvis så en elg som sto og beitet i veikanten i Gaspésie i Quebec, stanset hun bilen...