Forsiden Historier fra livet En mann fant 5000 kroner i en minibank. Det han bestemte seg...

En mann fant 5000 kroner i en minibank. Det han bestemte seg for å gjøre er helt nydelig!

Denne historien handler om en mann som gikk til minibanken for å ta ut penger. Det skjedde noe spesielt som han ønsket å dele med omverden. Vi kan bare hylle denne mannen og hans måte å tenke på!

Minibanken

Reklame

I går stoppet jeg ved en minibank. I det jeg skulle stikke kortet mitt inn, oppdaget jeg at noen hadde glemt 5000 kroner i seddelskuffen. Jeg skal innrøme at jeg var fristet til å beholde pengene, men jeg gikk inn i banken og ga dem til kvinnen bak skranken.

Men kvinnen kunne ikke ta i mot pengene, hun visste ikke hva hun skulle gjøre med dem. Hun hentet banksjefen. Denne banksjefen var heller ikke sikker, så han spurte meg. Hva mente jeg var det riktige å gjøre?

Jeg svarte at det måtte vel finnes en måte for å sjekke hvem sitt kort som var registrert i minibanken før meg. Banksjefen synes det var en god løsning, at han ikke hadde tenkt på det selv! Han noterte navnet og nummeret mitt, før jeg ruslet videre.

I dag ble jeg oppringt av banksjefen. Han hadde funnet eieren, men ville ha noen ord med meg. Eieren av pengene het Edith. Hun var 92 år gammel, og hadde tatt ut pengene for å betale huseleien som var på 4800 kroner.

LES OGSÅ
Sorgen det ikke snakkes om

Edith hadde ønsket å gi meg de 200 kronene som var igjen, som finnerlønn. Dette var alt Edith hadde å leve for resten av denne måneden. Jeg svarte at jeg ikke kunne ta i mot pengene, banksjefen kunne avslå tilbudet og ønske Edith en god dag videre fra meg.

Etter noen timer klarte jeg fremdeles ikke å få bort stemmen til banksjefen fra hodet mitt. 200 kroner igjen å leve for resten av måneden? Det er jo ingenting!

Jeg ringte tilbake til banksjefen og sa at han kunne overføre 2000 kroner fra min konto til hennes. En medarbeider på kontoret mitt hadde hørt hele samtalen, han ba meg si til banksjefen at han skulle overføre totalt 3000 kroner. Kollegaen min ville spytte i en tusenlapp.

Litt senere ringte banksjefen meg igjen. Han hadde fortalt alle kollegaene sine hva jeg hadde gjort, og banken hadde bestemt seg for å bidra med ytterligere 3000 kroner.

I dag var en god dag. God jul på forskudd, Edith. Kos deg!

Det finnes ingen større glede enn å glede andre!

Kilde: Hrtwarming

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Det danske kronprinsparet tar med seg en spesiell gjest i prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon

Når prinsesse Ingrid Alexandra skal konfirmeres lørdag 31. august, kommer det gjester fra både fjern og nær. Det danske kronprinsparet er selvskrevne gjester. Men...

Så du på serien 113? Da har vi en gladmelding til deg

Mandag starter innspillingen av sesong 2 av dokumentarserien 113. Og denne gangen er det ikke bare de ansatte ved Universitetssykehuset i Tromsø som blir...

Moren så rødt da datteren ikke fikk klappe servicehunden

Moren var på et kjøpesenter i Pittsburgh med datteren sin, da datteren så en søt golden retriever. Moren spurte om datteren kunne få klappe...

Den unge gutten får publikum til å måpe når han drar i gang «Bohemian Rhapsody»

På den internasjonale togstasjonen i London, står det et offentlig piano. Daglig setter forbipasserende seg ved tangentene og drar i gang en sang eller...

Alenemoren adopterer ei lita jente. Får sjokk når hun finner ut hvem jenta er

Katie Price og mannen hennes hadde slitt med å få barn i lang tid. Da ekteskapet tok slutt, bestemte Katie seg for å adoptere. Katie...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT