Historier fra livet Mann finner mye penger i minibanken og gjør det...

Mann finner mye penger i minibanken og gjør det eneste rette

-

- Reklame -

Selv om de aller fleste av oss foretrekker å betale med kort når vi handler, hender det fortsatt man er i situasjoner hvor kontanter er å foretrekke. Enten fordi det er praktisk, eller simpelthen fordi mottakeren ikke har kortmuligheter.

Derfor er det stadig mange som benytter seg av minibanker, og en av dem er Bobby Puryear fra Modesto i California, USA. En dag skulle han innom den lokale minibanken så han det lå en stabel med penger der. 500 USD for å være helt nøyaktig, og det var ganske opplagt noen hadde glemt dem.

far og sønn
Bobby og sønnen. Foto: Privat

Ville finne eieren 

Bobby forsto at en slik mengde med penger sannsynligvis var øremerket til noe, og bestemte seg for å finne eieren slik at han kunne gi dem tilbake.

Han kjørte til den nærmeste bankfilialen, men kvinnen i kassen kunne ikke ta i mot dem sånn uten videre. Hun ringte til sin sjef som heller ikke hadde noe godt svar på hva de skulle gjøre med pengene, men de skulle gjøre et forsøk på å kikke gjennom loggen om de kunne se hvem som sist hadde vært i minibanken før Bobby.

Dette synes alle var en god idé og Bobby dro hjem.

- Reklame -

Dagen etter fikk han en overraskende telefon fra banken, de hadde funnet eieren av pengene. Det var en 92 år gammel kvinne ved navn Edith, som hadde vært i minibanken for å hente penger til husleien. Hun trengte 480 USD og tok ut 500 for å ha litt ekstra.

Dessverre hadde hun glemt å ta pengene med seg da hun forlot minibanken, og ble overlykkelig over at Bobby hadde funnet dem for henne. Hun bestemte seg at de 20 USD hun hadde tatt ut ekstra skulle han få i finnerlønn. Selv om det var alt hun hadde for resten av måneden.

Det ville Bobby selvfølgelig ikke høre snakk om, heller tvert i mot, for etter å ha snakket med Edith ringte han banken og satte inn 200 USD på kontoen hennes.

Og da Bobbys kollega hørte hva han hadde gjort, ville ikke han være noe dårligere og satte inn 100 til.

Dette la så den bankansatte merke til, og fikk med seg sine kollegaer til en spleis, og dermed tikket det enda 300 USD inn på Ediths konto.

«Dette er en god dag» skriver Bobby på Facebook. «Det som startet som et stort tap for Edith endte opp som en vidunderlig historie. Fra å miste 500 USD til husleien, fikk hun 600 USD ekstra i stedet for».

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen, og da blir det resultater av det.

Selv om ikke Bobby hadde all verden med penger selv, hadde han likevel nok til å dele med noen som trengte dem mer enn ham selv. Og han fikk andre med til å hjelpe seg.

Siden Bobby delte denne vakre historien på Facebook har over 200 000 delt den, og det bør du også gjøre. Slik at flere ser at det nytter, selv om det man gjør er lite.

Lik oss på Facebook for flere saker:

Siste nytt

Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år i dag – se det nydelige bildet Kongehuset har publisert i anledning dagen

I dag fyller prinsessen 48 år.  Det har vært et år med et stort medietrykk på prinsessen vår. Da nyheten...

Her befrir brødrene en havørn som har satt seg fast i en felle – tar en uforglemmelig selfie

Brødrene Michael og Niel Fletcher var ute og gikk tur i skogen en høstdag, da de kom over en...

240 norske ungdommer synger Bohemian Rhapsody – nå går videoen viralt

Første skoledag er en stor dag, enten du begynner i førsteklasse, femteklasse, første dag på ungdomsskolen eller på videregående...

Paret har prøvd å få barn i åtte år. Men så får de en overraskende beskjed

Ashley og Tyson Gardner hadde prøvd å få barn i åtte år. De holdt nesten på å gi opp,...

Datteren kaller moren sin for «feit» – Morens tilsvar er noe alle foreldre burde få med seg

Da Allison Kimmey gikk på videregående, var hun besatt av å ha den perfekte kroppen. "Jeg begynte å utvikle en...

Faren fikk Alzheimers og husket ikke lenger sin egen familie – Da fikk sønnen en idé

Har du kjent eller kjenner du noen med Alzheimers eller annen demens? Da vet du at det er en...

Populære

Du liker nok disseRELATERT
Anbefalt for deg

Neste artikkel ⬇