Gjerningsmannen (24) har ingen relasjon til verken gutten eller hans familie. Gjerningen beskrives som «tatt helt ut av det blå».

Familien til fem år gamle Landen Hoffmann var på kjøpesenteret «Mall of America» i Bloomington i Minnesota. Lite visste de at den koselige handlerunden skulle ende opp med å bli deres verste mareritt. Det skriver People.

Familien befant seg i tredje etasje i kjøpesenteret, da en vilt fremmed mann dyttet eller kastet gutten ned fra balkongen.

Foto: Privat

Hørte rop fra moren

Et vitne sier til den lokale TV-stasjonen WCCO at hun hørte en kvinne rope at noen hadde kastet barnet hennes ned fra balkongen.

«Hun ropte: «Alle sammen må be, alle sammen må be. Åh, herregud, barnet mitt, noen kastet ham over kanten», sier hun.

Prøvde å flykte

Gjerningsmannen prøvde å flykte fra kjøpesenteret etter at han hadde kastet gutten over balkongen. Han ble jaget, og pågrepet nær togstasjonen. Politiet tror ikke mannen har noen som helst tilknytning til verken gutten eller hans familie. Mannen sitter nå i varetekt.

LES OGSÅ
Moren til Benjamin Hermansen er død - Hvil i fred Marit Hermansen

Den fem år gamle gutten ligger på sykehuset og kjemper for livet sitt.

Sover fredelig

«Han sover fredelig og kjemper tappert sin kamp. Han er en sterk overlever», skriver en venn av familien.

På en Go fund me-side, skriver familien følgende om Landen:

«Dette er Landen. Han er den søteste, snilleste femåringen du noen sinne vil møte. Sjelen hans er myk og sart, og han får alle han møter til å smile. Han er full av energi og liv, og han elsker fotball, å leke med venner og familie og å spille hockey med sin bror og søster.»

«Familien ønsker ikke å si noe offentlig nå i denne vanskelige tiden, men vi er definitivt glad for alle tanker og bønner», sier en talsperson av familien til People.