Nylige hendelser med «Harambe» Gorillaen har vist at når grensene i en dyrehage ikke er godt nok sikret, kan det lett føre til en dødelig situasjon.

I 1990, mens han var på et besøk til dyrehagen i Detroit, gjorde Rick Swope noe fantastisk og samtidig svært risikabelt, men på grunn av hans heltedåd ble en tragedie heldigvis avverget. Da Swope gikk rundt i ape-kabinettet, la han merke til at en kamp som hadde brutt ut mellom to aper, ettersom apen Jo-Jo var minst, besluttet han å flykte fra scenen.

Dessverre endte Jo-Jo med å falle uti vollgraven som var på plass for å beskytte de besøkende. Sjimpanser er generelt ikke i stand til å svømme, og fallet var nesten dødelig for Jo-Jo.

«Alle sto bare og så på at denne apen druknet,» sa Swope til Deseret News. «Da han falt ned visste jeg at jeg måtte gjøre noe.«

Til tross for at han ble sterkt advart om ikke å gå ikke prøve å redde apen av de ansatte i dyrehagen, kunne ikke Swope stå å se på, han agerte raskt og stypte ut i  vannet og svømte mot Jo-Jo.

Du kan se hvordan den dramatiske hendelsen utfoldet seg i videoen under … Hvis du har hatt glede av denne historien med en lykkelig slutt, vennligst DEL med vennene dine.

Loading…