Hjem Nyheter Mann skutt på åpen gate i Svergie – foran sin egen sønn

Mann skutt på åpen gate i Svergie – foran sin egen sønn

I Skärholmen, en bydel i Stockholm, ble en mann brutalt skutt og drept mens han var ute og gikk med sin 12 år gamle sønn.

Den rystende saken omtales nå av de fleste svenske aviser, inkludert Expressen. De skriver at hendelsen fant sted på vei mot Skärholmen sentrum. Far og sønn befant seg i en gangtunnel nær det lokale badeanlegget da de krysset veier med en gruppe på tre til fire unge personer. Kort tid etter ble mannen skutt i hodet, med gjerningsmennene som forlot åstedet på sykkel.

Den 12 år gamle sønnen, som ble vitne til den grusomme hendelsen, var den som varslet politiet, rapporterer TV4 og Aftonbladet. Foreløpig er ingen mistenkte blitt pågrepet i saken. Avdøde var ikke kjent av politiet og hadde ingen kjente bånd til kriminelle miljøer.

Flere medier skriver nå at en konfrontasjon oppsto mellom den avdøde og den mistenkte gjengen. Ifølge oppdateringer fra Aftonbladet og Expressen, forsøkte mannen å avverge en trussel mot seg selv ved å nærme seg gruppen, og instruerte sin sønn om å holde seg på avstand. Det ble avfyrt et skudd mot bakken før mannen gjorde et forsøk på å ta fra dem skytevåpenet, hvilket ledet til at han selv ble skutt.

Denne tragiske hendelsen markerer den tredje skyteepisoden i Skärholmen på litt over en måned. To tidligere episoder inkluderer drapet på en mann 300 meter fra det siste åstedet og et drapsforsøk nær en lokal barneskole.

Konflikten mellom gjengfraksjoner i området har tidligere vært rapportert av Aftonbladet, som beskriver en usikker situasjon med et ukontrollert narkotikamarked. Det er frykt for at denne ustabiliteten kan føre til ytterligere vold, selv om det fortsatt er uklart om den siste hendelsen direkte relaterer seg til disse gjengkonfliktene.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com