Hjem Historier fra livet Mann snubler over gravstein i skogen og blir svært overrasket over hva som står på den

Mann snubler over gravstein i skogen og blir svært overrasket over hva som står på den

Han fikk seg litt av en overraskelse, den engelske fotografen Sid Saunders, da han for noen år siden gikk gjennom en skog i England.

For plutselig merket han at han snublet i noe, noe han først trodde var en gammel stubbe – men som skulle vise seg å være noe helt annet.

Foto: Sid Saunders / Facebook

Det han snublet i viste seg, når han kikket nærmere etter, å være en gravstein, og av ren nysgjerrighet bestemte Sid seg for å rense den så han kunne lese inskripsjonene på den. Det skriver nettstedet The Dodo.

Foto: Sid Saunders / Facebook

Han gikk straks i gang med prosjektet, og ikke lenge etter kunne han lese hva som sto på den.

Foto: Sid Saunders / Facebook

Sid ble mektig overrasket over hva som sto på den. Den var ikke for et menneske, men tydeligvis et dyr.

«Til minne om den lille Duchie», sto det på teksten, og enda mer overrasket ble han da han fikk se årstallene. «Duchie» var nemlig født i august 1869, og døde i desember 1882. Med en alder på 13 år antok Sid først det var en hund som lå begravet der ute i skogen, men da et lite bilde av en kanin dukket opp forsto han sammenhengen.

Foto: Sid Saunders / Facebook

Sannsynligvis er det en kanin av rasen Hollender som ligger begravet der, da den kan oppnå den høye alderen som «Duchie» tydeligvis har hatt.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Hvorfor kaninen ligger begravet nettopp der den ligger kan man bare spekulere i, men mye har endret seg i terrenget gjennom de snart 140 årene som er gått siden den ble gravlagt. En gang var området i privat eie, og sannsynligheten for at kaninen er begravet i noens hage er ganske stor.

Foto: Sid Saunders / Facebook

At ingen har oppdaget den lille vakre gravsteinen tidligere er ganske utrolig, men det som er sikkert er at noen tydeligvis har vært svært glad i kaninen sin, i og med de har ofret både tid og penger på å gi den en slik vakker grav som den har fått. Og man kan være ganske overbevist om at den har hatt et godt liv, hos noen som har elsket den svært høyt.

Del og lik artikkelen hvis du også tror det må være noen ekte dyrevenner som står bak, for godt over 130 år siden.

LES OGSÅ: 93 år gammel mann stod langs veien og haiket – nå røres verden av den søte grunnen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com