Hjem Historier fra livet Mann solgte bedriften sin for å bygge en fornøyelsespark som er tilpasset for barn med spesielle behov

Mann solgte bedriften sin for å bygge en fornøyelsespark som er tilpasset for barn med spesielle behov

Fornøyelsesparker er uten tvil bygget med tanke på barn, men det er også en realitet at svært mange barn ikke kan benytte seg av tilbudene i en ordinær fornøyelsespark.

Barn med spesielle behov kan imidlertid besøke en fornøyelsespark som er spesielt laget med tanke på dem. Alle karuseller og berg og dalbaner er tilpasset slik at alle mennesker skal kunne ta dem. Alt dette er takket være en kjærlig far.

Gordon Hartman er en businessmann. Han er også far til Morgan som har autisme.

Foto: Morgan’s Wonderland / UNILAD

Da Morgan var 12 år gammel var det hjerteskjærende for Gordon å se at andre barn avviste datteren hans. Hun hadde ikke venner og hadde problemer med sosiale interaksjoner. Gordon som den gang eide et suksessfullt eiendomsfirma ville gjøre noe for å se datteren smile igjen.

Han solgte firmaet sitt og i 2007 begynte byggingen av en spesiell fornøyelsespark. Parken som ligger i San Antonio, Texas, sto ferdig i 2010 og har siden den gang gledet millioner av barn. Til Unilad forteller Gordon hva tanken hans var:

«Jeg vil aldri glemme uttrykket i Morgans ansikt da de andre barna ikke ville leke med henne. Jeg mente at det måtte være en bedre måte å samle personer med og uten spesielle behov i et trygt, fargerikt og inkluderende miljø uten hindringer.»

Dermed ble ideen til Morgan’s Wonderland født. Fordi lek er en fellesnevner, har den fokus på å bringe folk sammen.

Foto: Morgan’s Wonderland / UNILAD

Det som skiller denne parken fra andre fornøyelsesparker er at man kan bruke alle attraksjonene selv om man måtte sitte i rullestol. Alt er tilpasset slik at alle mennesker skal kunne benytte seg av alle tilbudene i parken.

Foto: Morgan’s Wonderland / UNILAD

Gordon fikk verdens beste bevis på at parken hans var en suksess; Datteren hans stortrivdes der.

Foto: Morgan’s Wonderland / UNILAD

I dag er Morgan 24 år, men med mentale evner på nivå med en femåring. Hun er en kjent skikkelse i parken, der hun vandrer smilende rundt og ønsker barna velkommen.

Denne mannen fikk virkelig til noe imponerende, med en genuin tanke om å hjelpe og gi et tilbud til barn med spesielle behov.

Del gjerne denne saken videre på Facebook – Kanskje det perfekte feriemål for familier som har barn med spesielle behov? 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com