Hjem Dyr Mann tatt i å slå hunden sin: Fikk 25 års fengsel
Dyr

Mann tatt i å slå hunden sin: Fikk 25 års fengsel

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mange etterlyser strengere straffer for dyremishandling. En domstol i USA dømte en mann til 25 års fengsel for mishandling av en hund.

Stadig vekk hører og leser vi om dyremishandling, og mange etterlyser strengere straff for dem som mishandler forsvarsløse dyr. En domstol i USA slo knallhardt ned på nettopp dyremishandling.

Videoopptaket viste mannen som overfalt hunden, hvoretter en domstol i San Antonio dømte ham til 25 års fengsel.

Ifølge WFTV fant hendelsen sted i februar 2019. 56 år gamle Frank Javier Fonseca «slo og sparket» Rottweileren sin utenfor hjemmet sitt. Ikke bare slo han med knyttnevene, men mannen brukte også et trestykke da han mishandlet hunden.

Etterforskere fra Animal Care Services antydet at Fonseca straffet hunden hans fordi den firbeinte vennen klarte å komme seg ut av hagen. En forbipasserende så angrepet og filmet det hele.

Foto: KEN 5

Takket være denne forbipasserende kunne bildene brukes som bevis.

Retten tok hensyn til Fonsecas tidligere domfellelser, noe som resulterte i en strengere straff. Det er en av de lengste dommene noensinne for dyremishandling i delstaten Texas.

Hunden, Buddy, har siden kommet seg etter skadene og har fått en ny adoptivfamilie til å ta seg av ham. Han skal aldri mer måtte bli utsatt for noe sånt.

LES OGSÅ: Denne dommeren er lei av dyreplageri – lar mishandlerne få smake sin egen medisin

I Norge har det tidligere blitt bestemt at det skal innføres mer bruk av dyrepoliti over hele landet, etter en prøveordning som viste gode resultater. Et av hovedmålene med dyrepolitiordningen er et effektivt samarbeid mellom Mattilsynet og politiet angående dyrevelferdskriminalitet. 

– Dette er viktig for at etatene skal kunne dra nytte av hverandres fagekspertise på henholdsvis dyrevelferd og etterforskning, og for at flere saker skal bli etterforsket. Det er sentralt for at flere saker skal komme til retten, oppklares og ende med dom, så dyremishandlere blir straffet for sine ugjerninger, sier Dyrevernalliansen på nettsidene sine.

En av effektene er ifølge dyrevernorganisasjonen at vi gjennomgående har sett at politiet tar dyremishandling på større alvor og etterforsker flere saker. Vi har også sett flere eksempler på strengere straffer.

Strafferammen i dyrevernsaker har vært uendret i Norge siden 1999, da den ble hevet til ett års fengsel, eller tre år ved grove brudd.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com