in

Mann går på glassbro 100 meter over bakken – plutselig begynner det å knase

En mann som var ute på glassbroen i Longjing måtte klamre seg fast i rekkverket da kraftige vindkast rev av glasspanelene man går på. På det meste er det 100 meter ned til bakken

Den spektakulære glassbroen i Piyan-fjellet i Longjing, nord-øst i Kina, er en kjent turistattraksjon.  Mannen som måtte berges ned av redningsmannskaper var ifølge The Guardian ute på broen da det brått blåste opp. Vindkast på opp mot 150 kilometer i timen fikk fatt i flere av glasspanelene man går på, og flerret dem vekk.


Faksimile Weibo

Også Dagbladet omtaler saken som er fanget på video og delt på det sosiale mediet Weibo. I videoen kan man se mannen klamre seg fast i rekkverket på hengebroen, mens flere av glasspanelene rundt ham er flerret bort av den sterke vinden.

Han skal ha sittet fast på broen i litt over en halvtime før han klarte å klatre i sikkerhet sammen med brannmannskaper og andre hjelpemannskaper.

Faksimile Weibo

Mannen skal ikke ha blitt fysisk skadd, men ble sendt til sykehus for sjekk og oppfølging.

Dagbladet skriver at det ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua var rundt 60 glassbroer i Kina i 2016, og at det stadig bygges flere.

Den mest kjente glassbroen ligger i Zhangjiajie nasjonalpark i Hunan-provinsen og strekker seg 430 meter over et juv, 300 meter over bakken.

Nedenfor kan du se et nyhetsinnslag om hendelsen – og man kan forundres over at det gikk så bra som det gjorde.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

tesla

Teslaeiere er de verste fartsbøllene – bryter oftest fartsgrensen

Espen Nakstad

Selges koronasmitte for 100 kroner på Snapchat? Espen Nakstad advarer