Hjem Familie Mannen prøvde å kidnappe 10-åringen. Hennes reaksjon hylles verden over

Mannen prøvde å kidnappe 10-åringen. Hennes reaksjon hylles verden over

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mannen kjørte opp på siden av lekeparken der 10 år gamle Madison lekte med en venninne. «Broren din har vært i en alvorlig ulykke, og jeg skal hente deg», sa han. Madisons svar, kan ha reddet livet hennes.

Mannen kjørte en hvit SUV, og stoppet rett ved siden av Madison.

«Han skjulte fjeset sitt med hånden, og han sa at broren min hadde vært i en alvorlig ulykke, og at han skulle hente meg», sier Madison til ABC News.

Madisons svar til mannen rettet trolig livet hennes.

Spurte om passordet

«Da kom jeg på passordet», sier Madison.

«Jeg spurte han hva passordet var, og han visste ikke hva det var, så da løp jeg. Jeg løp rett hjem og fortalte hva som hadde skjedd til bestemoren min», sier hun videre.

Det var Madisons mamma, Brenda, som hadde laget et familiepassord. Nettopp for at barna skulle bruke det ved slike situasjoner. Passordet hadde de bestemt rett før hendelsen, og Brenda er veldig glad for at de hadde det i orden før mannen i SUV-en stoppet og prøvde å få med seg datteren.

Ringte politiet

madison
10-år gamle Madison visste hva hun skulle gjøre da en kidnapper oppsøkte henne. Foto: Youtube

Da Madison kom hjem, ringte hun og bestemoren til politiet. Det viste seg at flere hadde ringt inn og rapportert om en mistenkelig hvit SUV som hadde kjørt rundt ved lekeplassene i området.

I ettertid har både Madison og moren tenkt mye på det som skjedde. Og selv om de priser seg lykkelig for at det gikk bra denne gangen, har de fått seg ett støkk.

«Jeg er redd fordi hvis jeg hadde gått inn i bilen, aner jeg ikke hva han hadde gjort med meg», sier Madison.

Nå hylles Madison og moren for deres geniale passord-system. Og både politiet og journalister verden over, oppfordrer barnefamilier til å gjøre det samme.

Her kan du se intervjuet med Madison og moren hennes:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com