Hjem Forskning Mannen ble rammet av Alzheimers. Hans kone som er lege mener at kokosolje bremset sykdommen

Mannen ble rammet av Alzheimers. Hans kone som er lege mener at kokosolje bremset sykdommen

Mary Newport er en amerikansk lege som har kjempet en lang kamp for å finne kuren mot den fryktelige sykdommen Alzheimers.

Teorien til Newport har handlet om at kokosolje skal kunne benyttes i kampen mot hjernesykdommer, der i blant Alzheimers.

Forskningen og forsøkene hennes har skapt stor debatt innad i forskermiljøet.

Selv hadde Mary Newport en ektemann som ble rammet av Alzheimers for 15 år siden. Hun oppdaget at mannen hadde fått sykdommen ved at han til stadighet glemte enkle ting. Hverdagslige vaner som å åpne et kjøleskap eller plassere kjøkkenutstyr i riktig skuff var blitt et problem for ektemannen. Han klarte ikke å huske hvordan det skulle være.

Ektemannen som heter Steve Newport ble satt på medisiner som skulle trenere sykdommens utvikling. Men Mary forteller at disse medisinene hadde grusomme bivirkninger. Mannen ble både deprimert og trist.

Mary ble besatt på å hjelpe sin kjære mann. Men til dags dato vet man ikke om noen kur som fullstendig kan stoppe utviklingen av Alzheimers. Mary leste alt som var av forskning og studier på området, og ble svært interessert i forskningen som handlet om middelskjedete triglyserider. Dette er en type fett som omdannes i leveren til ketonlegemer.

Ketonlegemer har en viktig funksjon når det gjelder å få hjernen til å produsere energi. Nettopp dette er essensielt når det gjelder Alzheimers.

Mary fant samtidig ut at kokos består av nettopp triglyserider. Hun begynte derfor å mate mannen med kokosolje. Ingenting annet fungerte, så hva hadde man å tape? Etter litt prøving og feiling landet hun på at en spiseskje om morgenen, og en om kvelden hadde best effekt.

Og resultatene var oppsiktsvekkende. Etter en måned på «kuren» kunne Mary observere at Steve ble bedre. Han fremsto som mer klar, fikk humøret tilbake og pratet mer enn han hadde gjort den siste tiden.

Ting og personer som han tidligere hadde glemt, kunne han å kjenne igjen og si navnet på. Konsentrasjonen ble bedre og han hadde ikke like stort behov for søvn.

Mary skrev et studie om mannen sin og la frem resultatene. Det ble en stor debatt om hvorvidt kokosolje faktisk kunne ha en innvirkning på hjernesykdommer. Mange personer har i ettertid prøvd ut Marys kur på familiemedlemmer med Alzheimers, og flere rapporterer om merkbar bedring.

Kan det virkelig ha noe for seg?

Alzheimers er en sykdom som fremdeles krever store ressurser innenfor forskning. Man kan ikke si noe sikkert enda, men kan det være at denne kvinnelige legen på egenhånd har funnet en metode som i hvert fall kan sinke sykdommen?

Det må påpekes at kuren til Mary ikke støttes av noen vitenskapelige bevis for at den fungerer.

Mary er uansett helt klar på at mannen hennes fikk bedre livskvalitet på grunn av kokos, og hun mener at flere mennesker sannsynligvis kan ha samme nytte av den.

Steve døde i januar 2016. Mary mener at hans siste år ble mer verdifull fordi han fikk økt livskvalitet av kokosoljen.

Det er viktig å påpeke at man alltid bør være skeptisk til såkalte «mirakelkurer». Det er også slik at det som fungerer på noen personer, ikke fungerer på alle. Men hva har man å tape ved å gi det et forsøk?

Du kan se parets historie nedenfor, og DEL den gjerne videre på Facebook. Kanskje kan dette ha effekt på noen du kjenner? 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com