in

Mannen som drepte Young Guns-leder er på rømmen – politiet ber publikum om tips men å ikke foreta seg NOE på egenhånd

Foto: Politiet

Trøndelag politidistrikt etterlyser forvaringsdømte Stig Millehaugen som ikke har møtt etter permisjon i dag.

Millehaugen hadde permisjon fra Trondheim fengsel i tidsrommet kl. 09:00 til 15:00 onsdag 1. juni, men har ikke møtt opp som avtalt.

Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, deriblant væpnet ran og overlagt drap. Han ble i Borgarting lagmannsrett i 2012 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid, for overlagt drap. Dette skriver Politiet i en pressemelding.


VG opplyser at  Millehaugen er dømt til 21 års forvaring for overlagt drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.

Politiet ønsker å komme i kontakt med savnede så snart som mulig, og bruker nå nødvendige ressurser på å finne og pågripe ham.

– Vi oppfordrer publikum til å ta kontakt med politiet ved observasjon og at publikum ikke foretar seg noe på egen hånd, sier politiadvokat Anne Haave i en pressemelding fra Trøndelag politidistrikt.

Millehaugen beskrives som ca. 179 centimeter høy, noe kraftig bygd og er født i 1969.

Politiet ber om tips via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag eller via telefon 7348 9400.

Etterlyst. Stig Millehaugen.Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, deriblant væpnet ran og overlagt…

Posted by Politiet i Trondheim on Wednesday, June 1, 2022

VG skriver Stig Millehaugen har hele sitt voksne liv sittet i fengsel etter å ha blitt domfelt for biltyverier, innbrudd og væpnet ran.

Rett før jul 1992 skjøt og drepte Millehaugen en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel i forbindelse med at han rømte.

Med den nye drapsdommen ville Millehaugen vært omkring 62 år gammel før han var ute igjen med en tidsbestemt maksimumsstraff.

Likevel mente Borgarting lagmannsrett ifølge VG at det ikke var nok for å beskytte samfunnet mot ny alvorlig kriminalitet, og dømte ham til forvaring.

Det at Millehaugen påtok seg å gjennomføre et bestillingsdrap mot slutten av soningen av en 17 år lang fengselsdom i 2009 er blant forholdene dommerne påpeker

«Samfunnet har behov for det ekstra vern som en tidsubestemt straff vil gi. Også den etterfølgende likskjending vitner etter lagmannsrettens vurdering om et svært mangelfullt syn på menneskeliv og menneskeverd, et syn som vil kunne forbli ukorrigert i fremtiden», skrev retten ifølge VG da rømlingen ble dømt til forvaringsdommen han nå soner.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

De vanligste VPN-mytene du aldri bør tro på

2-åringen reagerer på at bestemoren sa et stygt ord – har smeltet hjertene til over 10 millioner mennesker