Hjem Viralt Mannen som laget dette irriterende nett-fenomenet ber verden om unnskyldning 

Mannen som laget dette irriterende nett-fenomenet ber verden om unnskyldning 

Del
X

Ethan Zuckerman er mannen som laget en av de tingene som virkelig irriterer folk når de er på Internett, nemlig popup-annonser. Han har trolig opplevd en del av dem selv, for han endte opp med å forfatte en unnskyldning der han forsikrer om at intensjonene var gode.

Hvis du spør folk hva som er det mest irriterende og repeterende de møter når de surfer på nettsider eller leter etter data på internett, vil mange ha det samme svaret: popup-annonser. 

For annonsørene er dette en effektiv måte å vise frem produktene sine. Men har du noen  gang lurt på hvor mye mer behagelig og lite stressende det ville vært uten disse boksene som hopper opp på skjermen din når du er på vei til å lese noe virkelig spennende? Denne tanken har pop-up-annonsenes far, Ethan Zuckerman, også tenkt. Han har åpnebart også irritert seg grundig over dem, for i en artikkel i The Atlantic, som også er omtalt av UpWorthy, ber han verden om unnskyldning for å ha oppfunnet «nettets kardinalsynd». 

– En og hver av oss har rotet det sånn til i visse situasjoner i livene våre at vi har blitt tvunget til å forklare handlingene våre ved å rett og slett bare minne folk om våre gode intensjoner. Det er åpenbart at det vi gjorde var en fiasko, så la meg minne deg på at det vi ønsket å gjøre var noe modig og edelt, skriver Zuckerman. 

Han forteller videre at reklameverktøyet opprinnelig ble opprettet for å spre bevissthet rundt brands, noe det var et stort behov for på 1990- tallet. Men når han etterhvert så hvordan ting utviklet seg, sier han det har utviklet seg til å fremstå mer og mer som en tabbe som aldri ser ut til å forlate skjermen. 

– Jeg har kommet til den troen at reklame er internetts versjon av syndefallet, skriver han.

  1. face palm
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com