Er du gift? Da har du trolig lovet å elske partneren din i gode og onde dager. Og et langt ekteskap har mange av disse – de gode og de ikke fullt så gode dagene.

Noen av de mindre gode dagene er selvforskyldte. Slik som dagen derpå. Og for å være helt ærlig – på slike dager er ikke partneren alltid like elskbar …

Men det finnes dem som kommer seg ut av slike situasjoner som en helt. Slik som karen i historien lenger ned.

Om den er sann? Neppe. Om den har noe søtt over seg? Så absolutt!

Mannen våkner med en voldsom hodepine. Han er skjelven. Det gjør vondt å åpne øynene. Det var firmafest i går.

Normalt drikker han svært lite. Men i går kveld ble det i meste laget. Han husker ikke hvor mange drinker det ble. I det hele tatt husker han ikke stort. Hvordan han kom seg hjem, er et mysterium.

Han får brått en vond følelse. Hadde han gjort noe galt?

Han reiser seg opp i senga. Et par hodepinetabletter og et glass vann er det første han får øye på. Ved siden av glasset ligger det en rød rose.

Ustødig reiser han seg opp av senga. Klærne hans ligger på en stol, pent sammenbrettet. Rommet forøvrig ser også ut til å være i orden.

Han svelger tablettene og går med vaklende skritt mot badet. Resten av huset er ryddig. Og det dufter nyvasket.

Inne på badet får han et lite sjokk. Han ser seg selv i speilet og oppdager et blått øye. Like etter får han øye på en lapp. Den sitter klistret på speilet. Den er fylt med hjerter og konas kyssemerke.

Han leser lappen:

«God morgen, kjære. Jeg har laget frokost til deg. Den står klar i stekeovnen. Jeg har dratt på butikken for å handle. I kveld skal jeg nemlig lage favorittmiddagen din. Jeg elsker deg, du deilige mannen min!»

Han stabber ut på kjøkkenet. Og ganske riktig – i ovnen finner han maten. Kona har også laget fersk kaffe og lagt frem dagens avis til ham.

Sønnen i huset sitter allerede ved matbordet.

Mannen spør:

«Sønn, hva skjedde egentlig i natt?»

«Vel, du kom hjem like etter klokken 3. Du var dørgende full og ute av stand til å gjøre rede for deg.

Du ødela stuebordet når du ramlet over det. Så kastet du opp i gangen. Det blåe øyet fikk du når du snublet og kolliderte med døra.»

Mannen blir forvirret. Han fortsetter å spørre sønnen.

«Så, hvorfor er det så rent og ryddig her? Jeg våkner til hodepinetabletter, roser og ferdiglaget frokost og kaffe??»

Sønnen svarer.

«Å, det? Jo, mor slepte deg til soverommet. Når hun prøvde å ta av deg buksene skrek du, – La meg være! Jeg er GIFT!!»

Ødelagt stuebord: kroner 1.915,-. Nytt teppe i gangen: 459,-. Varm frokost: 128,-. 2 hodepinetabletter: 4,-. Å si de rette tingene, i det rette øyeblikket … UVURDERLIG!