in ,

Maratonløper fant en forlatt valp: Ville ikke bryte løpet, så hadde hunden på armen de siste 32 km

skjermbilde: Youtube

Khemjira Klongsanun fra Thailand er en erfaren løper. Men Chombueng maraton i det vestlige Thailand er nok det hun vil huske aller best.

I starten gikk ting gikk helt etter planen for løperen Khemjira Klongsanun. Men da hun passerte ti kilometer la hun merke til en liten, skjelvende valp i veikanten.

De andre løperne prøvde å unngå den redde den lille, forkomne hunden. Ifølge Little Things var det aldri et alternativ for Klongsanun å bare forlate den lille hunden der, i den brennende solsteiken.


Det var ingen hus i nærheten, så valpen var åpenbart bortkommen eller forlatt. Hun visste at han ikke ville overleve det brennhete klimaet alene, men hun var fortsatt midt i maratonløpet hun hadde trent for.

Klongsanun tok en pause i løpingen, og gikk forsiktig mot hunden. Da hun nærmet seg satte hun seg på huk og forsøkte å lokke den skjelvende valpen over til seg.  

Hunden kom etter hvert bort til hjelperen sin. Dermed ble den med på maraton den også: Klongsanun plukket opp valpen og skjermet ham fra solen med håndkleet sitt. I stedet for å avslutte løpet, løp hun med den bedårende hunden under armen i over tredve kilometer, til de to passerte målstreken sammen.

LES OGSÅ: På 40 år har faren løpt over 1000 maraton med sin handikappede sønn for å gjøre han lykkelig

I en video av de to kan vi se at hun vugger den lille valpen forsiktig mens hun løper i mål. Etter løpet tok Klongsanun valpen med hjem og prøvde å finne eieren hans. Det var imidlertid ingen som gjorde krav på den lille hunden.

– Å løpe mer enn 30 kilometer med hund var virkelig en utfordring. Det var dobbelt så slitsomt som et vanlig maraton, men jeg gjorde det likevel, for han er jo så søt, sier løperen til Runner’s World.

Og historien slutter ikke der. Siden Klongsanun ikke klarte å finne eieren, adopterte hun like godt valpen. Han heter Chombueng, og er kalt opp etter løpet der hun reddet livet hans.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Trygve Slagsvold Vedum om MS-diagnosen: – Livet er sårbart, men det er det for alle

Lises datter til Her & Nå: «Demenskoret» har gitt henne verdigheten tilbake