in ,

Maren Lundby brister i gråt: Derfor dropper hun OL

Maren Lundby
Maren Lundby må ta til tårene. Foto: Skjermdump NRK / Facebook

Maren Lundby deltar for tiden i «Skal vi danse» på TV 2. Nå avslører hun at hun ikke skal delta i OL den kommende vinteren.

Lundby har imponert både TV-seere og dommerne under årets «Skal vi danse.» Men det er ikke alle i idrettsmiljøet som er like imponert over deltakelsen.

Langrennsleiren har uttalt seg kritisk til deltakelsen og Emil Iversen kaller det hele for uprofesjonelt.


– Hun er veldig politiker og skal ha litt mer premiepenger, og det er veldig bra. Men å kombinere det med å være realitydeltaker hele høsten er for meg veldig uprofesjonelt. Det hadde jeg aldri fått godkjent av min trener, har skiløperen uttalt til NRK.

Lundby på sin side svarte med et lite stikk til Iversen.

«Det er mulig Emil er litt misunnelig på at han ikke ble spurt, men jeg vet ikke. Kan godt invitere han nedover på dansetrening og en kaffe om han vil høre mer om hvorfor jeg gjør som jeg gjør. Jeg håper på positivt svar til det», skrev hun i en SMS til NRK.

Dropper OL

«Skal vi danse» eller ei. I dag kom den overraskende nyheten om at Lundby dropper kommende OL. Hun forteller selv at hun ikke er villig til å slanke av de kiloene som kreves for deltakelse.

– Det stilles ekstreme krav til ulike ting i skihopping, og vekt er én av dem, sier Lundby i et nytt intervju med NRK.

Gjennom intervjuet må hun flere ganger tørke tårer, og forklarer videre at valget er riktig for å ta vare på seg selv.

– Det er veldig tungt. Jeg tror det er et bra valg, og jeg gjør det for å ta vare på meg selv, for ikke å ta noen snarveier. Jeg vet at jeg alltid har vært veldig flink til å gjøre ting ordentlig, og det har jeg tenkt til å fortsette med.

Videre er skihopperen opptatt av at unge ikke må få vektfokuset som er i idretten fra tidlig alder.

– Hvis du skal bli god i noe, så kan ikke temaet vekt være der for tidlig. Da ødelegger du alt. Det er mitt budskap. Ja, det er et krav helt i toppen, men for yngre skal det ikke være et tema. Det er viktig å skille mellom det som er toppidrett, og det som er alt annet, sier hun.

I videoen nedenfor kan du se intervjuet med Lundby hvor hun flere ganger må ta til tårene når hun forklarer hvorfor det ikke blir OL.

Tårevåt Lundby

Tårevåt Lundby står over OL.– Det er veldig tungt:https://www.nrk.no/sport/1.15680850

Posted by NRK Sport on Thursday, October 7, 2021
Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Eyvind Hellstrøm

Eyvind Hellstrøm om storebroren sin: – Det er en sånn trygghet i livet

Susanne var lei av at barna aldri ryddet etter seg – Denne metoden fikk kjapt endret på det!