Mari Rannstad (18) ble mobbet og kåret til klassens styggeste på barneskolen. Nå tar hun et oppgjør med mobbing.
Gudbrandsdølen Dagningen skrev først om Mari som har høstet stor oppmerksomhet på sosiale medier denne julen. Den atten år gamle jenta har åpent stått frem med sin historie om mobbing, og hvordan hun kom seg ut av de vonde opplevelsene.
Til TV 2 forteller den treningsglade jenta at hun var litt større enn de andre og derfor ble et mobbeoffer.
– De kalte meg tjukka og elefant. Jeg fikk aldri være i fred. De hakket på meg hele tiden, sier hun til TV 2.
Kåret til klassens styggeste
Mobbingen toppet seg da Mari «vant» avstemningen om hvem som var klassens styggeste. Avstemningen ble foretatt på mobiltelefoner, og man kan jo bare tenke seg hvordan det må føles å «vinne» en slik konkurranse.
– Det var utrolig sårende og vondt. Jeg husker denne perioden som veldig tøff, men jeg tror ikke jeg forstod helt alvoret av det akkurat da. Jeg var bare veldig lei meg, forteller Mari til TV 2.
Trening ble redningen
Mari forteller hvordan trening ble redningen hennes fra mobbingen. Hun kom inn i et miljø hvor hun opplevde mestring og fikk nye venner.
Etter hvert begynte hun å publisere bilder på Instagram hvor alle de positive tilbakemeldingene ga enda bedre selvtillit.
Flyttet bort
Før det siste året på videregående følte uansett Mari at hun måtte komme seg bort fra hjembygda. Minnene fra barneskolen satt fremdeles i. Hun beskriver det hele på Instagram:
– I starten av 18-årene bestemte jeg meg for å flytte fra hjembyen. Det innebar å flytte fra familie og venner. Det er utrolig tøft å ikke se sine kjære hver dag slik som man er vant til. I starten følte jeg meg så svak og ensom, men jeg gikk på trening så mye som mulig og det hjalp meg. Å trene er terapi. Jeg flyttet ikke uten grunn, jeg flyttet fordi jeg leitet etter et bedre liv. Jeg begynte med blanke ark og startet et nytt kapittel i livet mitt. Fremtiden ser så lys ut her, jeg kan ikke vente!
Håper hun kan hjelpe andre
Mari har valgt å fortelle historien sin for å være et forbilde og kanskje kunne hjelpe andre som blir mobbet. Til TV 2 forteller hun om skammen mobbeoffere bærer på.
– Det er mye skam knyttet til det å bli mobbet. Jeg håper at jeg kan hjelpe andre ved å snakke åpent om det. Da jeg ble mobbet visste jeg ikke en gang at det var det jeg ble utsatt for.
– Jeg vil få ned statistikken, og håper at politikerne i Norge kan gjøre mobbing mer åpent så folk ikke holder det inne, sier hun til kanalen.
Vi er glad for at du står frem med historien din Mari! Du er et viktig forbilde for alle som er i lignende situasjoner. Du viser at det finnes en utvei!
Trykk på deleknappen for å spre historien om Mari du også!