søndag, januar 24, 2021

Mari fikk beskjed om at hun kun fikk besøke sin dødssyke far en gang i uken

Mest lest nå

Da Mari Falck (40) fikk beskjed om at hun bare får besøke sin dødssyke far én gang i uka, kokte det over for overlegen fra Oslo.

Før helgen skrev overlege Mari Falck et innlegg på Facebook, omtalt av Dagsavisen, som har spredt seg som ild i tørt gress.

Hennes svært syke far, Morten (74), ligger på en lindrende enhet i Oslo. Familien fikk beskjed at han fra nå av bare kunne få besøk av sine nærmeste én gang uka. Det ble vist til de nye koronareglene som kommunen kom med på nyåret.


– Pappa er våken omtrent annenhver dag, og det ser ikke lyst ut. I dag fikk vi beskjed om at de nye smittevernreglene gjør at vi kan besøke ham én gang i uka heretter. Vi vet ikke om han lever så lenge, sier Falck til Dagsavisen.

Hun sier videre at det kan ikke være sånn at vanlig sunn fornuft må vike for alt i det hun velger å kalle koronapandemiparanoiaen

Falck forteller avisen at familien har kjempet mot rigide besøksregler i snart ett år, og mener det er skammelig hvordan syke mennesker og deres pårørende er blitt behandlet etter at koronapandemien brøt ut.

Pandemitiltakene rammer de de skal beskytte. Men de klarer ikke si fra selv. Jeg har en far som er kun 74 år gammel….

Posted by Mari Falck on Thursday, January 7, 2021

At Mari Falck selv er lege har hjulpet når de har kjempet mot at faren skal isoleres fra familien over så lang tid, men hun synes det er skammelig at man må være relativt ressurssterk for å vinne fram. 

Falcks far er i «palliativ fase», som defineres som de siste dagene eller ukene av livet, der man får lindring men uten å forlenge livet. I «terminal fase» , det vil si de aller siste tre-fire dager der mange er tilnærmet bevisstløse, får man lov til å besøke.

– Det er poengløst. Det er for sent. Og denne differensieringen har ingenting med smittevern å gjøre, sier Mari Falck i oppdateringen.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter