Hjem Historier fra livet Maria (74) overlevde korona mot alle odds: nå gir hun fingeren til viruset

Maria (74) overlevde korona mot alle odds: nå gir hun fingeren til viruset

Da svenske Maria ble syk av korona, fikk døtrene hennes beskjed om at de måtte ta farvel med mammaen sin. Legene trodde ikke hun ville overleve. Men det gjorde hun. I dag har Maria en klar beskjed til koronaviruset: «Fuck you!«

Marias datter Jenny, var på søndagsbesøk hjemme hos moren og faren sin den 15. mars. Tre dager senere, lå alle tre syke med koronasymptomer.

Maria er overvektig, har høyt blodtrykk, diabetes og hjerte- og karsykdommer. Derfor var hun i risikogruppen.

– Vi ringte henne hver dag for å høre hvordan hun hadde det, men hun virket okei, sier Jenny til Aftonbladet.

Foto: Privat

Ble innlagt

Etter noen dager, fikk Maria et voldsomt hosteanfall mens hun snakket med datteren på telefonen. Hun gispet etter luft, og Jenny ble så redd at hun ringte etter en ambulanse.

På sykehuset ble Maria testet for korona. Testen var, ikke overraskende, positiv. Det gikk fort nedover med Maria. Hun ble veldig syk, og legene ga beskjed om at det nok ikke var noen sjans for at Maria kom til å overleve.

– Hele min verden raste sammen, sier Jenny.

– Jeg lå på kjøkkengulvet og gråt. Det var helt forferdelig å vite at jeg måtte ta farvel med mammaen min, sier hun videre.

Foto: Privat

Måtte ta farvel

Jenny fikk besøke mammaen sin på sykehuset, så lenge hun kledde seg i fullt beskyttelsesutstyr.

– Hun sa at det kjentes som klister i lungen. Det var tydelig at hun hadde det vondt, og det var fælt å se henne så dårlig. Selv om legene sa at det ikke var noen sjanse for at hun ville overleve, bestemte jeg meg for å prøve å få henne til å kjempe, sier Jenny.

Men fire dager senere, var Maria så syk at hun var like ved å få organsvikt. Igjen dro jenny til sykehuset for å ta farvel med sin mamma.

– Men jeg kunne ikke akseptere det. Jeg preppet henne og sa at vi skal klare dette sammen. «Kjemp, mamma», sa jeg. Om og om igjen, sier Jenny.

Krigermamma

Så skjedde det et mirakel. Maria ble plutselig bedre. Og etter fire uker, kunne hun reise hjem igjen.

– Da hadde hun sagt til sykepleieren: «Fuck you, korona. Meg tar du ikke», sier Jenny, og legger til:

– Det er vanskelig å kjempe alene når man er så syk. Hun hadde alle odds mot seg, så dette er helt utrolig. Hun er min lille krigermamma.

Bildene som skaper optimisme: 95-år gammel kvinne friskmeldt fra koronavirus

Tags:

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com