in

Maria Menas turbulente barndom: Familien ble kastet ut – de hadde ikke betalt leie

Maria Mena
Foto: Maria Mena / Instagram

Artist og låtskriver Maria Mena hadde en turbulent oppvekst. I et ferskt intervju åpner hun opp om det å vokse opp og aldri ha penger i det som var de mest shabby delene av Oslo på den tiden.

– Jeg har bodd sikkert 15 ulike steder i nærheten, og vi flyttet stadig mellom Grünerløkka, Torshov og Bjølsen. Noen ganger ble vi kastet ut fordi vi ikke hadde penger til husleie, forteller Maria Mena i et åpenhjertig intervju med Kamille.

I dag er Gründerløkka en populær og urban bydel mange unge søker til. En av de som elsker det pulserende livet som er der nå er Maria Mena. Hun har selv flyttet tilbake til barndoms trakter. Men da Maria vokste opp var ikke denne delen av Oslo vel ansett.


– Jeg husker at vi bodde i en ulovlig leilighet uten bad en gang, og at vi dusja på Sagene bad. Det ble ikke sett på som kult å bo på Grünerløkka da jeg vokste opp her, men jeg syntes det var magisk, sier hun til ukebladet.

Les også: Maria Mena åpenhjertig om den tunge tiden: – Her er et bilde av meg fra min mørkeste dag

Men hun likte seg på «løkka». Også som barn. Det var et yrende sosialt liv, med mange spennende mennesker. I etterkant har hun skjønt at mange i nabolaget slet med forskjellig. Noen hadde foreldre som drev med rus, mens andre bare generelt slet med å få endene til å møtes.

View this post on Instagram

A post shared by Maria Mena (@mariamena_official)

Foreldrene til Maria er, som datteren, kunstnere. Moren skrev skuespill mens faren var trommeslager.

– Når mamma fikk lønn, brukte hun opp alt samme dag. «Nå har vi penger!» ropte hun og tok oss med ut for å spise. Mye av den økonomiske angsten ble delt med oss barna, og vi klarte ikke å skjule at vi sleit, forteller Maria til Kamille.

Les også: Hanne Kroghs versjon av den rørende låta fikk Maria Mena til å gråte

Om sommeren reiste ikke familien på ferie. Maria fikk dra på feriekoloni.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forskning: Å drikke vin med venninnene dine kan forlenge livet

Inspirasjon: 9 stilige bildevegger