Av og til hører man historier om mennesker som virkelig dedikerer seg til å bety noe for andre. Marianne Falk er definitivt et slikt menneske. Nå hylles hun for innsatsen. 

De siste ni årene har Marianne dedikert til å ta vare på og gi omsorg til mennesker som venter på døden. Da hun gikk av med pensjon som sykepleier i en alder av 67 år, visste hun at hun ikke var ferdig med sitt bidrag ovenfor andre mennesker.

Nå sitter hun fast nattevakt for de som trenger det mest. Mennesker som er redd, utrygg og tenger en hånd å holde i.

Jeg trives og føler at jeg får så mye tilbake, sier hun til svenske Aftonbladet.

Nominert til hederspris 

Nå er Marianne nominert til Aftonbladets «Svenske Helter», men 76-åringen forteller til avisen at hun ikke gjør dette på grunn av oppmerksomhet. Hun gjør det slik at ingen skal behøve å dø alene. Hun starter hver vakt med samme prosedyre:

Nærhet er det viktigste vi kan gi våre medmennesker. Foto: Pixabay

Om noen ikke prater så stryker jeg hånden over kinnet og hodet deres. Jeg tar dem alltid i hånden og forteller hvem jeg er og at jeg skal være hos dem så de slipper å være ensomme, forteller hun til avisen.

Videre forteller hun om en dedikasjon til oppgaven hvor hun skulle ønske hun kunne sitte hos pasientene sine hele dagen.

– Har jeg først begynt å sitte hos noen, så vil jeg helst sitte der til det er slutt. Samtidig er jeg jo pensjonist, så jeg kan ikke bestemme det, sier Marianne.

Nå hylles Marianne for sin gode gjerning. Foto: Privat

Viktig å være et medmenneske

Marianne Falk forteller til Aftonbladet at det som er det viktigste i jobben hennes er nettopp det å bry seg, å være et medmenneske for andre.

Jeg kan ikke helt beskrive det. Først og fremst føles det viktig å være et medmenneske. Når jeg sitter hos noen gir det en god følelse. Jeg fortsetter så lenge jeg orker og har godt av det. 

På spørsmål om hva man skal gjøre dersom man opplever at noen er urolig eller har angst, har Marianne et svar som vi alle kan klare.

Det finnes bare en metode. Hold hånden og gi klemmer, sier hun.

For en fantastisk person! I dag hyller vi Marianne for innsatsen hun legger ned for at andre mennesker skal ha det trygt og godt i sine siste levedager. Trykk på deleknappen for å hedre dette fine mennesket du også!