Hjem Helse Marie (24) gikk ned 80 kilo på to år

Marie (24) gikk ned 80 kilo på to år

Til tross for det enorme vekttapet, ​​insisterer den unge lærerstudenten på at hun kan sette seg ned i sofaen og spise en pose med favoritt-potetgullet sitt om hun har lyst.

For Marie handler det veldig lite om hvor mye hun trener og spiser, og mye mer om hva som skjer i hodet hennes.

Det var slik hun oppnådde et vekttap som tilsvarer «det noen kvinner veier», forteller hun til dansk TV2.

For litt over to år siden veide Marie Lundbak Lind 80 kilo mer enn hun gjør i dag. Men hun opplevde noe som skulle endre hennes tilnærming til livet.

– En morgen våknet jeg og klarte ikke å gå på beina i det hele tatt og måtte krype ut på toalettet, forteller hun dansk TV2.

Marie deler historien sin om hvordan hun gjorde en stor livsstilsendring. Foto: privat

– Jeg gikk til legen og fikk beskjed om at det var fordi jeg var så stor som jeg var. Og det satte da noe i sving med meg.

Slik kvittet hun seg med kiloene

En kveld kort tid etter legebesøket tenkte hun at hvis hun noen gang skulle kunne få det livet hun drømte om så måtte hun komme i gang.

Og som tenkt så gjort. Marie satte i gang.

Moren hennes hadde anbefalt sellerijuice for psoriasis som hun også led av. Så hver morgen drakk Marie et stort glass grønn juice, men ellers var spisevaner og treningsmengden nøyaktig lik.

På en uke gikk hun ned tre kilo.

– Det var sannsynligvis væsketap, men det fikk meg til å tenke på at hvis jeg med denne ene lille endringen kunne påvirke kroppen min – hvor mye mer kunne jeg ikke da gjøre, sier Marie.

Inspirert av at de første kiloene forsvant, begynte Marie å spise sunnere og trene mer. Kiloene rant av.

«Jeg tror, at de fleste mennesker vil hevde at de ikke dømmer ut fra utseende eller kropp, men min opplevelse er noe helt annet,» sier hun til TV 2.

Marie Lundbak Lind før og etter vekttapet. Foto: Privat

I dag vet ikke Marie Lundbak Lind om vekttapet startet som hennes eget ønske, eller om det var eksterne krav som fylte henne.

Men spesielt på videregående begynte hun å ønske å gå ned i vekt, for som hun sier så var hun ikke førstevalget på dansegulvet.

– Det var veldig irriterende, for jeg er flink til å danse. Det er ikke noe som har kommet med at jeg har blitt tynn, sier Lundbak Lind.

LES OGSÅ: Pappaen fikk beskjed om at han kom til å dø hvis han ikke slanket seg – gikk ned nesten 150 kilo

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com