Hjem Meninger Marie (76) etterlyser lov mot barnebråk på trampolina: – Det ikke nødvendig at barna skriker

Marie (76) etterlyser lov mot barnebråk på trampolina: – Det ikke nødvendig at barna skriker

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Marie Torp trives ikke så godt ute i hagen sin lenger, etter at naboen satte opp en trampoline. Nå ønsker hun å innføre lover mot støy og hvor på tomten man kan plassere en trampoline, samt pålagte hoppepauser i lunsj- og middagstid.

– Jeg er ingen barnehater selv om jeg vil ha regler for trampolinebruk, sier Marie Torp fra Tønsberg til TV 2. Det var Tønsberg Blad som først skrev om saken.

Marie forteller at hun er veldig glad i barn, og at hun har seks barnebarn som hun liker å være sammen med.

Foto: Privat

– Foreldre må passe lydnivået

Marie og mannen har brukt ti år på å gjøre hagen til en trivelig plass. Men i fjor satt naboen opp en trampoline og et klatrestativ like ved tomten hennes. Det har lagt en demper på gleden ved å være i hagen. Marie understreker at hun ikke har noe imot at barn leker ute i hagen eller at de lager lyd.

– Dette har ingenting med barn å gjøre, men om at foreldre deres må vise hensyn når det gjelder plassering av lekeapparater i hagen og at de passer på lydnivået til barna, sier hun.

Vil ha regler for hoppetider

Nå etterlyser Marie regler for hvor man kan plassere trampoliner, og hvor mange som kan hoppe på den samtidig.

– Det ikke nødvendig å skrike når man hopper på en trampoline. Man bør og ha klare regler for hvor mange som hopper av gangen. Støynivået øker med antallet barn, sier hun, og legger til at hun også vil ha regulerte hoppetider.

– Det burde for eksempel bli innført hoppetider, slik at lunsj- og middagsselskaper ikke blir forstyrret, sier hun.

Får mange klager

Huseiernes Landsforbund mottar stadig klager fra naboer som blir forstyret av trampolinebråk.

– De aller fleste henvendelsene vi får om trampoliner, er fra folk som lurer på om det er noen regler på området, og hvordan de reglene er. Ofte er det nok slik at de har irritert seg en stund over støy og uro fra naboens trampoline. Men vi nordmenn er jo et litt fåmælt folk, og mange av oss kvier oss jo litt for å ta opp problemer, enten det er med naboen eller andre, sier Morten Fæste, advokat for Huseiernes Landsforbund.

Han viser til en tingrettsdom fra 2013.

– Den sier at så lenge man bor i boligstrøk er det å forvente at folk i området har trampoline. Dermed er det også å forvente at det vil komme noe støy fra lek i denne. I saken kom retten til at støyen i det tilfellet ikke var høy nok til å kunne karakteriseres som urimelig, sier advokaten og legger til at det er god naboskikk å vise hensyn til naboene, og at man bør tenke over plassering og kjøreregler for bruk av trampoliner.

LES OGSÅ: 12-åringen hoppet på trampolinen med venner – plutselig sto livet i fare

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com