Hjem Nyheter Marie Antonette er Norges eldste person – fyller 110 år i dag

Marie Antonette er Norges eldste person – fyller 110 år i dag

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I dag feiret 110-åringen dagen med 30 gjester til kaffe og kake. Både barn, barnebarn, oldebarn, tippoldebarn og tipptippoldebarn var til stede i bursdagsfeiringen.

Marie Antonette Andersen ble født 29. september 1909 på øya Tomma i Nesna kommune. Da hadde ikke kvinner stemmerett, og første verdenskrig hadde ikke funnet sted ennå. Det skriver NRK.

Marie Antonette vokste opp og hadde en god og trygg barndom. Hun gikk på skolen hver dag, og trivdes godt der. Hun var veldig glad i å lese. Den unge Marie Antonette var skoleflink og vitebegjærlig, samtidig ble hun tidlig vant til hardt arbeid.

«Jeg har alltid arbeidet hardt. Alltid vært interessert i noe og alltid hatt masse å gjøre. Den flotte familien min har holdt meg oppe», sier hun.

Foto: Privat

Bodde hjemme til hun var 104

Etter hvert giftet Marie Antonette seg og fikk tre barn. Hun har i dag 4 barnebarn, 12 oldebarn, 22 tippoldebarn og ett tipptippoldebarn.

I dag feiret hun den store dagen på Leirfjord sykehjem der hun har bodd i de siste seks årene. Barnebarnet Maidi Lill Andersen forteller til NRK at Marie Antonette bodde hjemme til hun var 104 år. Da gikk hun selv på butikken, spilte biljard og klarte seg med hjemmehjelp en gang hver 14. dag.

«Hun har alltid hatt en positiv innstilling til livet, og sett muligheter der andre har sett begrensninger,» sier hun.

Barnebarnet forteller videre at bestemoren ikke er så veldig glad i å snakke om alderen sin.

«Hun blir litt brydd når vi snakker om det, og sier: «Det er vel ikke noen sensasjon. Jeg har jo ikke gjort annet enn å holde meg i live», forteller hun.

Foto: Privat

Usikker på navnet

Om hun er oppkalt etter Marie Antoinette, Frankrikes dronning som ble henrettet under den franske revolusjonen i 1793, er 110-åringen litt usikker på.

LES OGSÅ: Den 93 år gamle oldemoren er den eldste gymnastikkutøveren i verden

«Fint skulle det være», sier hun om den saken.

Foto: Privat

Vi gratulerer så mye! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner til Norges eldste du også! 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com