onsdag, mai 19, 2021

Marie ble rik på et år – dette er rådene hennes

Mest lest nå

Marie Olaussen (43) pleide å våkne klokken to om natten og gruble over ubetalte regninger. Nå har hun en solid bufferkonto.

Samfunnsredaktør Marie Olaussen i Tønsbergs Blad tjente godt, likevel var hun alltid blakk. Familieøkonomien holdt henne våken om natta, og gikk etter hvert på helsa løs. Vendepunktet kom da hun satt og strigråt på legekontoret og trodde hun hadde hjerteinfarkt. Legen forklarte at det var stress.

– Jeg mistet litt respekten for meg selv, og god helse og god selvfølelse henger sammen. Jeg har alltid hatt trua på meg selv, men det å hele tiden være bakpå økonomisk gjorde at jeg følte meg mer og mer mislykket. Økonomien og måten vi ser på pengene våre, er tett knyttet opp til følelsene våre, sier Olaussen til VG.


Hun ringte DNB og lurte på om de ville være med og lage podcast om personlig økonomi til TB-podden sammen med henne. Dette ville både gi henne oversikt og kontroll på egen økonomi, samtidig som det kanskje kunne hjelpe andre til å gjøre det samme.

Kilde: Instagram og Pixabay

I løpet av 2019 gikk hun fra å være 30 000 i minus på kredittkortet, til å ha en bufferkonto hvor det sto over 70 000 kroner. Olaussens økonomiske snuoperasjon har nå blitt til boken «Hvordan bli rik på et år». Hun har også Instagram-kontoen @hvordan_bli_rik

Her er Maries råd:

1. Få oversikt på utgifter og inntekter
2. Sett konkrete mål for hva du vil klare, hvorfor og hvordan
3. Gi pengene dine et oppdrag – lag budsjett som viser pengene dine hva de skal gjøre for deg
4. Knus gjelden din – prioriter å få unna dyr forbruksgjeld
5. Kutt kostnader og brems forbruket på ting som egentlig ikke betyr noe for deg
6. Øk inntektene dine ved å selge unna ting eller ta en ekstrajobb og la pengene vokse

LES OGSÅ: Dette blir din nye hverdag i 2021

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter