Hjem Fremhevet Marit Bjørgen blir programleder

Marit Bjørgen blir programleder

Del
X

I fjor var hun med som deltaker – i år går Marit Bjørgen inn i rollen som programleder for «Landskampen».

Norske og svenske idrettshelter kjemper mot hverandre i knalltøffe øvelser i TV 2-programmet «Landskampen». Etter to sesonger er samenlagtresultatet 1-1 etter at Norge vant første sesong og Sverige slo tilbake i sesong 2.

Relatert: Marit Bjørgen på krykker etter finale mot svenskene

Til høsten er det altså klart for den tredje sesongen av programserien. Og her får vi se Marit Bjørgen i programlederrollen. Hun skal ifølge en pressemelding fra TV 2 lede programmet sammen med den svenske skilegenden Gunde Svan. Han var også programleder i fjorårets «Landskampen», da sammen med Petter Northug.

– Å få tidenes vinterolympier på laget er noe vi i TV 2 rett og slett føler oss svært beæret over! Men Marit Bjørgen er mer enn en fantastisk idrettsutøver, hun har også egenskaper som gjør at hun vil fungere utmerket i rollen som programleder for «Landskampen», sier TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen i meldingen.

Relatert: Petter Northug blir programleder

Haldorsen trekker frem Bjørgens personlige varme som gjør at hun skaper trygghet blant menneskene rundt seg.

– Hun er genuint interessert i folk og så har hun veldig mye kunnskap fra sin idrettsbakgrunn, som er midt i blinken med tanke på nettopp «Landskampen». Marit har en spesiell plass i det norske folks hjerter, og til høsten skal seerne få henne hjem i stua. Det gleder vi oss til, sier Haldorsen.

Relatert: Rekordene sto for fall i Vasaloppet – Bjørgen fornøyd med debuten

Klar for utfordringen

Bjørgen selv er spent, men klar for utfordringen.

– For meg er dette en ny rolle på en ny arena, og i tillegg til at jeg gleder meg stort så kjenner jeg så klart på sommerfugler i magen. Men dét tenker jeg er en god ting, og som gjør at man blir ekstra skjerpet og fokusert. Akkurat som i idretten gjelder det også i denne rollen å være «på» og levere der og da, sier Marit Bjørgen.

Nå ser hun fram til å komme i gang med opptakene, som skal foregå på Oscarsborg festning i Drøbaksundet i Oslofjorden i sommer.

Relatert: Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

– Jeg føler at «Landskampen» er et program som passer meg godt, og så føles det jo trygt og godt å vite at jeg får en rutinert programleder som Gunde Svan ved min side, sier Bjørgen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com