Hjem Kjendisnytt Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Marit Bjørgen (39) har de siste 20 årene vært på toppnivå innen langrennssporten. I løpet av disse årene, har hun hun sett en skremmende utvikling.

«Jeg vil jo at langrennssporten skal leve. Jeg er bekymret for framtida til sporten, rett og slett om langrennssporten vil overleve», sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Det hun viser til, er blant annet de store endringene i snøforholdene. Flere steder som tidligere var snøsikre, er nå nesten helt uten snø.

«Se på breen i Val Senales, hvor utøverne skal nå. Jeg har vært der i 20 år og ser store endringer på hvor stor breen er. Det er veldig merkbart at den smelter», sier Marit Bjørgen.

«Det er også stadig større ustabilitet om vinteren, blant annet når det gjelder hvor tidlig snøen kommer og hvor mye snø der. Jeg merker store endringer i løpet av de 20 åra jeg har vært på elitelag», sier hun videre.

Vil være med og bidra

Men Marit har ikke tenkt å gi opp. Hennes engasjement for langrennssporten lever uten tvil videre.

«Jeg vil fortsatt være med og bidra i langrennssporten, når jeg har tid. Jeg brenner for langrennssporten og håper den skal leve lengst mulig. Det er mer fokus på klimaet i langrennsmiljøet nå. Det prates mer om», sier hun.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Marit Bjørgen (@mabjoerg)

Vegard Ulvang er også bekymret

FIS-leder Vegard Ulvang har også tidligere ropt varsko.

«Langrennssportens aller største utfordring handler om vinteren. Vi får kortere vinter. Det er et dilemma som kommer til å prege langrennssporten veldig de neste 10-15 år», har Vegard Ulvang tidligere sagt til Dagbladet.

Marit Bjørgen forteller at det jobbes med ny teknologi i Norge for å kunne produsere snø på varmere temperatur. Men det er ganske kostbart.

«Å produsere snø er kostbart. Ikke minst er det en klimapåkjenning. Vi biter oss selv i halen. Jo mer vi produserer, jo mer forurenser vi», sier hun.

LES OGSÅ: Marit Bjørgen fyller 39 år – 5 grunner til hvorfor nordmenn elsker denne kvinnen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com