lørdag, juni 12, 2021

Marit Bjørgen er i storform – en forglemmelse hindrer combacket

Mest lest nå

Marit Bjørgen er i kanonform, og testene viser at hun er der hun var i 2018-sesongen. Men en ren forglemmelse gjør at hun ikke får stille i konkurranser i år. 

For en tid siden ble det klart at langrennsdronning Marit Bjørgen gjør comeback i langløpslaget til brødrene Aukland.  

Marit bjørgen
Marit bjørgen

Mange hadde håpet å få se Bjørgen i aksjon igjen under denne helgens sesongstart på Beitostølen. En forglemmelse gjør imidlertid at hun ikke får stille til start.  


– Jeg kommer nok ikke til å gå der. Jeg har vært ute av antidopingprogrammet. Jeg la opp da jeg la opp. Og jeg må være på det programmet i et halvt år, sier Bjørgen til NRK. 

På grunn av forglemmelsen er det heller ikke sikkert Bjørgen får stilt i Marcialonga i månedsskiftet januar/februar 2021. Vasaloppet i mars, som er Bjørgens hovedmål, er imidlertid sikret.

For å konkurrere må utøvere være i det såkalte Adams-systemet. NRK skriver at det ifølge Antidoping Norge fungerer som en elektronisk kalender for å registrere aktiviteter. Informasjonen benyttes for å gjennomføre uanmeldte dopingkontroller.

Utøvere må være innmeldt i Adams i minst et halvt år for å kunne gå renn godkjent av Det internasjonale skiforbundet, FIS.

Selv om Bjørgen er inne på Aukland-brødrenes langløpslag, avviser hun imidlertid at hun vil bli å se på landslaget igjen. 

Bjørgen som er i samme storform som hun var i 2018 sier at dersom hun skal tilbake til verdenscupen, så må hun legge ned en enda større innsats.

– Den tiden er forbi, sier hun. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter