Kjendisnytt Marit Bjørgen fyller 39 år - 5 grunner til...

Marit Bjørgen fyller 39 år – 5 grunner til hvorfor nordmenn elsker denne kvinnen

-

- Reklame -

En av Norges største idrettshelter fyller år. I dag blir Marit Bjørgen 39 år, og vi hyller henne med fem punkter for hvorfor vi elsker henne.

Bjørgen ble tidenes vinterolympier da hun tok gull på sin siste OL-øvelse på 30 kilometer i Pyeongchang. Hennes kvaliteter i skisporet er ubestridt fantastiske, men Bjørgen har også blitt en særdeles populær utøver på grunn av sine menneskelige egenskaper.

1. Følelsesmennesket

Et av aspektene med Marit Bjørgen som har fått nordmenn til å kunne relatere seg med henne, er evnen hun har til å vise og prate om følelser. Marit Bjørgen er ekte. Hun er en av oss. Hun har vist det gang på gang.

For eksempel da hun passerte målstreken på den nevnte 30 kilometeren i
Pyeongchang og ble tidenes vinterolympier. Hva sto i hodet på Marit Bjørgen likte etter seieren? Ikke heder og ære, men savnet etter sønnen Marius. Tårene rant og hun uttalte til Aftenposten:

«Jeg har vært tre uker borte, og nå visste jeg at jeg var ferdig og kan få se ham i morgen.

Alle følelsene som kommer etter løpet i dag tror jeg er mye savnet etter Marius, som jeg har klart å gjemme bort. Jeg har holdt trykket oppe, fordi jeg visste tremilen var en mulighet for meg. Og nå vet jeg at i morgen skal jeg få treffe ham. Det var nok mye av følelsene i dag.»

2. Empatien

- Reklame -

Når man er en stor folkehelt, en idrettsstjerne, er det kanskje lett å bli overfokusert på seg selv. Marit Bjørgen har alltid blitt oppfattet som det motsatte, en genuint empatisk person.

Da Vibeke Skofterud mistet livet etter en ulykke forrige sommer var Marit Bjørgen en av lagvenninnene som offentlig snakket ut om sorgen og sjokket.

«Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden,» sa hun via en pressemelding fra Skiforbundet.

Hun har også vist sin støtte i de tøffeste stundene til lagvenninnen Therese Johaug. I tiden rundt den omtalte dopingdommen til Johaug var Bjørgen flere ganger ute i media for å backe lagvenninnen.

«Jeg benekter ikke at Therese Johaug har fått en dopingdom, men jeg er overbevist om at hun ikke har dopet seg for å gå fortere på ski», sa Bjørgen til TV 2.

3. Barnekreftforeningen

Marit Bjørgen har brukt sin kjendisstatus til mange viktige formål. Ikke minst har hun viet mye oppmerksomhet til barnekreftforeningen og bidratt til å samle inn penger til for dem.

4. Engasjementet for barn

Det er ikke bare barnekreftforeningen som har fått støtte og engasjement fra Marit Bjørgen. Hun er oppriktig opptatt av å hjelpe barn som ikke har det bra, også utenfor Norges grenser. Via profilen sin på Instagram reklamerer hun ofte for organisasjoner som SOS Barnebyer og Redd Barna.

5. Årets………

Marit Bjørgen ble hyllet på flere områder etter 2018 sesongen. «Årets trønder» og «Årets kvinnelige utøver» ble delt ut til skidronningen.

«Jeg kjenner det er litt vemodig å stå her også, for det er siste gang. Det er vanvittig sterke kandidater som var nominert sammen med meg. Jeg er priviligert som har kunnet drive med toppidrett i så mange år. Støtteapparatet og lagvenninene har vært som en andre familie», sa Bjørgen i følge Dagbladet.

Du har gjort et sterkt inntrykk på det Norske folk, både som idrettsutøver og som medmenneske, Marit Bjørgen.

Gratulerer så mye med dagen din i dag! Trykk på deleknappen og send dine gratulasjoner du også!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Siste nytt

Anne-Kat. Hærland om øyesykdommen: – Det blir verre og verre

For tre år siden slapp Anne-Kat. Hærland (47) sjokkbeskjeden om at hun har en øyesykdom som gjør at hun...

Legen mener at datterens hevelse er en øyeinfeksjon – mammaen skjønner at det er noe helt annet

Det er ganske vanlig at barn rammes av en øyeinfeksjon. Derfor er nok det mange foreldres første tanke når...

Advarsel fra lege: Å ta med telefonen på toalettet kan gi hemoroider – La telefonen ligge

Uansett hva man sier, er det mange av oss som gjør det.  Vi tar telefonen med oss på toalettet. Dette...

Prinsesse Märtha Louise fyller 48 år i dag – se det nydelige bildet Kongehuset har publisert i anledning dagen

I dag fyller prinsessen 48 år.  Det har vært et år med et stort medietrykk på prinsessen vår. Da nyheten...

Her befrir brødrene en havørn som har satt seg fast i en felle – tar en uforglemmelig selfie

Brødrene Michael og Niel Fletcher var ute og gikk tur i skogen en høstdag, da de kom over en...

240 norske ungdommer synger Bohemian Rhapsody – nå går videoen viralt

Første skoledag er en stor dag, enten du begynner i førsteklasse, femteklasse, første dag på ungdomsskolen eller på videregående...

Populære

Du liker nok disseRELATERT
Anbefalt for deg

Neste artikkel ⬇