Forsiden Kjendisnytt Marit Bjørgen fyller 39 år - 5 grunner til hvorfor nordmenn elsker...

Marit Bjørgen fyller 39 år – 5 grunner til hvorfor nordmenn elsker denne kvinnen

En av Norges største idrettshelter fyller år. I dag blir Marit Bjørgen 39 år, og vi hyller henne med fem punkter for hvorfor vi elsker henne.

Bjørgen ble tidenes vinterolympier da hun tok gull på sin siste OL-øvelse på 30 kilometer i Pyeongchang. Hennes kvaliteter i skisporet er ubestridt fantastiske, men Bjørgen har også blitt en særdeles populær utøver på grunn av sine menneskelige egenskaper.

1. Følelsesmennesket

Et av aspektene med Marit Bjørgen som har fått nordmenn til å kunne relatere seg med henne, er evnen hun har til å vise og prate om følelser. Marit Bjørgen er ekte. Hun er en av oss. Hun har vist det gang på gang.

For eksempel da hun passerte målstreken på den nevnte 30 kilometeren i
Pyeongchang og ble tidenes vinterolympier. Hva sto i hodet på Marit Bjørgen likte etter seieren? Ikke heder og ære, men savnet etter sønnen Marius. Tårene rant og hun uttalte til Aftenposten:

«Jeg har vært tre uker borte, og nå visste jeg at jeg var ferdig og kan få se ham i morgen.

Alle følelsene som kommer etter løpet i dag tror jeg er mye savnet etter Marius, som jeg har klart å gjemme bort. Jeg har holdt trykket oppe, fordi jeg visste tremilen var en mulighet for meg. Og nå vet jeg at i morgen skal jeg få treffe ham. Det var nok mye av følelsene i dag.»

2. Empatien

Når man er en stor folkehelt, en idrettsstjerne, er det kanskje lett å bli overfokusert på seg selv. Marit Bjørgen har alltid blitt oppfattet som det motsatte, en genuint empatisk person.

Da Vibeke Skofterud mistet livet etter en ulykke forrige sommer var Marit Bjørgen en av lagvenninnene som offentlig snakket ut om sorgen og sjokket.

«Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden,» sa hun via en pressemelding fra Skiforbundet.

Hun har også vist sin støtte i de tøffeste stundene til lagvenninnen Therese Johaug. I tiden rundt den omtalte dopingdommen til Johaug var Bjørgen flere ganger ute i media for å backe lagvenninnen.

«Jeg benekter ikke at Therese Johaug har fått en dopingdom, men jeg er overbevist om at hun ikke har dopet seg for å gå fortere på ski», sa Bjørgen til TV 2.

3. Barnekreftforeningen

Marit Bjørgen har brukt sin kjendisstatus til mange viktige formål. Ikke minst har hun viet mye oppmerksomhet til barnekreftforeningen og bidratt til å samle inn penger til for dem.

4. Engasjementet for barn

Det er ikke bare barnekreftforeningen som har fått støtte og engasjement fra Marit Bjørgen. Hun er oppriktig opptatt av å hjelpe barn som ikke har det bra, også utenfor Norges grenser. Via profilen sin på Instagram reklamerer hun ofte for organisasjoner som SOS Barnebyer og Redd Barna.

5. Årets………

Marit Bjørgen ble hyllet på flere områder etter 2018 sesongen. «Årets trønder» og «Årets kvinnelige utøver» ble delt ut til skidronningen.

LES OGSÅ
Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring
LES OGSÅ
Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen har forlovet seg - slik fridde Jan Fredrik

«Jeg kjenner det er litt vemodig å stå her også, for det er siste gang. Det er vanvittig sterke kandidater som var nominert sammen med meg. Jeg er priviligert som har kunnet drive med toppidrett i så mange år. Støtteapparatet og lagvenninene har vært som en andre familie», sa Bjørgen i følge Dagbladet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marit Bjørgen er Årets trønder 2018. Fredag kveld ble hun hyllet i Olavshallen under Adresseavisen og TSOs nyttårskonsert. Vi gratulerer! Foto: Terje Svaan #adressa #maritbjørgen #åretstrønder2018 #trondheim #trøndelag

A post shared by Adresseavisen (@adresseavisen) on

Du har gjort et sterkt inntrykk på det Norske folk, både som idrettsutøver og som medmenneske, Marit Bjørgen.

Gratulerer så mye med dagen din i dag! Trykk på deleknappen og send dine gratulasjoner du også!

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

13 år gamle Sydney opptrer på kjøpesenter – får sin livs opplevelse da Ed Sheeran overrasker henne

Sydney Bourbeau opptrådte på et canadisk kjøpesenter til inntekt for en lokal veldedig organisasjon. Hun hadde valgt å synge Ed Sheerans sang "Thinking Out...

Forsvunnet amerikansk mann funnet: Hundene hadde spist han

En 57-åring hadde vært forsvunnet i flere måneder, da politiet endelig fant ham. Stedet de fant ham på, var imidlertid svært overraskende, nemlig i...

Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek – Imponerende

I disse dager leser mange av oss alt mulig på forskjellige typer skjerm som PC, mobil eller nettbrett. Men har vi glemt bøkene litt?...

21-åringen tok dette bildet – timer senere frarøvet en fyllekjører henne både mann og barn

Tiden kom og vi skulle dra. Lite viste vi da at om bare noen minutter så ville alt forandre seg.

43-år gammel spesiallege innenfor psykiatri : «dette bør du vite om utbrenthet»

Niklas Nygren er en svensk lege. Han jobber innenfor psykiatri og har selv følt på kroppen hvordan det er å rammes av utbrenthet. På...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet