torsdag, desember 12, 2019
Kjendisnytt Marit Bjørgen fyller 39 år - 5 grunner til...

Marit Bjørgen fyller 39 år – 5 grunner til hvorfor nordmenn elsker denne kvinnen

-

En av Norges største idrettshelter fyller år. I dag blir Marit Bjørgen 39 år, og vi hyller henne med fem punkter for hvorfor vi elsker henne.

Bjørgen ble tidenes vinterolympier da hun tok gull på sin siste OL-øvelse på 30 kilometer i Pyeongchang. Hennes kvaliteter i skisporet er ubestridt fantastiske, men Bjørgen har også blitt en særdeles populær utøver på grunn av sine menneskelige egenskaper.

1. Følelsesmennesket

Et av aspektene med Marit Bjørgen som har fått nordmenn til å kunne relatere seg med henne, er evnen hun har til å vise og prate om følelser. Marit Bjørgen er ekte. Hun er en av oss. Hun har vist det gang på gang.

For eksempel da hun passerte målstreken på den nevnte 30 kilometeren i
Pyeongchang og ble tidenes vinterolympier. Hva sto i hodet på Marit Bjørgen likte etter seieren? Ikke heder og ære, men savnet etter sønnen Marius. Tårene rant og hun uttalte til Aftenposten:

«Jeg har vært tre uker borte, og nå visste jeg at jeg var ferdig og kan få se ham i morgen.

Alle følelsene som kommer etter løpet i dag tror jeg er mye savnet etter Marius, som jeg har klart å gjemme bort. Jeg har holdt trykket oppe, fordi jeg visste tremilen var en mulighet for meg. Og nå vet jeg at i morgen skal jeg få treffe ham. Det var nok mye av følelsene i dag.»

2. Empatien

Når man er en stor folkehelt, en idrettsstjerne, er det kanskje lett å bli overfokusert på seg selv. Marit Bjørgen har alltid blitt oppfattet som det motsatte, en genuint empatisk person.

Da Vibeke Skofterud mistet livet etter en ulykke forrige sommer var Marit Bjørgen en av lagvenninnene som offentlig snakket ut om sorgen og sjokket.

«Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden,» sa hun via en pressemelding fra Skiforbundet.

Hun har også vist sin støtte i de tøffeste stundene til lagvenninnen Therese Johaug. I tiden rundt den omtalte dopingdommen til Johaug var Bjørgen flere ganger ute i media for å backe lagvenninnen.

«Jeg benekter ikke at Therese Johaug har fått en dopingdom, men jeg er overbevist om at hun ikke har dopet seg for å gå fortere på ski», sa Bjørgen til TV 2.

3. Barnekreftforeningen

Marit Bjørgen har brukt sin kjendisstatus til mange viktige formål. Ikke minst har hun viet mye oppmerksomhet til barnekreftforeningen og bidratt til å samle inn penger til for dem.

4. Engasjementet for barn

Det er ikke bare barnekreftforeningen som har fått støtte og engasjement fra Marit Bjørgen. Hun er oppriktig opptatt av å hjelpe barn som ikke har det bra, også utenfor Norges grenser. Via profilen sin på Instagram reklamerer hun ofte for organisasjoner som SOS Barnebyer og Redd Barna.

5. Årets………

Marit Bjørgen ble hyllet på flere områder etter 2018 sesongen. «Årets trønder» og «Årets kvinnelige utøver» ble delt ut til skidronningen.

«Jeg kjenner det er litt vemodig å stå her også, for det er siste gang. Det er vanvittig sterke kandidater som var nominert sammen med meg. Jeg er priviligert som har kunnet drive med toppidrett i så mange år. Støtteapparatet og lagvenninene har vært som en andre familie», sa Bjørgen i følge Dagbladet.

Du har gjort et sterkt inntrykk på det Norske folk, både som idrettsutøver og som medmenneske, Marit Bjørgen.

Gratulerer så mye med dagen din i dag! Trykk på deleknappen og send dine gratulasjoner du også!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kona til Thomas Numme med pinlig avsløring på Senkveld

Fra 2003 til 2018 jobbet Thomas Numme som programleder for Senkveld. Forrige uke var han gjest i programmet, sammen med kona.  At "Senkveld med Thomas...

Bildet av 6-åringen som må spise alene på skolen har opprørt en hel verden

For de fleste vil det å ekskludere et barn være en utenkelig handling. Men det skjer. Dessverre. Bildene av seks år...

Døde i arresten: Her kollapser 16-åringen

Carlos Gregorio Hernandez Vasquez er ett av minst seks barn som har mistet livet i varetekt hos det amerikanske grensepolitiet siden desember 2018.