in ,

Marit Bjørgen: Man trenger ikke bli fanatiker for å lykkes

Marit bjørgen
Marit bjørgen

Marit Bjørgen (41) er bekymret over at de tøffe kravene innen toppidretten kan skremme vekk unge idrettstalenter. 

Lørdag kveld tar Marit Bjørgen et oppgjør med de trenings– og kostholdsregimene som legges på idrettsungdommer allerede fra svært ung alder. 

– At jeg levde ungdomstiden min som en vanlig ungdom, har gjort at jeg holdt på så lenge, tror jeg, sier Marit Bjørgen ifølge TV 2 i Skavlan.

Under oppveksten trente hun hardt mot en idrettskarriere, men fremholder at hun ikke lot det gå på bekostning av å leve et normalt ungdomsliv.

– Jeg kunne spille håndballkamper og gå skirenn på lørdager, og feste på kvelden. Jeg var med på det meste, og jeg syntes det var artig. Jeg tror ikke det er så mange langrennsløpere som har vært på russetur i én uke på Tenerife, så jeg har fått med meg mye moro, sier hun og kan avsløre at hun også har hatt hjemmebrent gjemt under senga. 

Bjørgen, som er tidenes mestvinnende vinterolympier er redd kravene som stilles i toppidretten kan føre til at talentene går glipp av en normal ungdomstid, eller bukker under for presset. 

– For noen ungdommer funker det veldig godt. Men så er det også mange som føler på det presset, og som kanskje mister både gleden og interessen før man er fylt 20. Kanskje vi mister mange talenter på veien, sier hun ifølge TV 2.

Når Bjørgen besøker Skavlan er det i forbindelse med lanseringen av selvbiografien hennes «Vinnerhjerte», ført i pennen av NRK-profil og tidligere langrennsløper Ingerid Stenvold.

Ikke uventet gjør hele Norges langrennsdronning det skarpt på bestselgerlistene, der hun kniver om førsteplassen med den nylanserte boken til Espen Nakstad, «Kode Rød».

I bokomtalen står det å lese at «Boka er Marit Bjørgens tilbakeblikk på et liv som langrennsløper. Her møter vi den ti år gamle jenta som lurer på om hun kan bli best i verden. Vi følger den unge utøveren som vinner alle sprintrenn, før hun går på den store smellen og vurderer om hun skal legge opp».

I tillegg til at leseren får et innblikk i Bjørgens karriere deler hun også tanker hun har gjort seg underveis, for seg selv, om det som blir sagt og skrevet om henne. Og hvilke tanker hun gjør seg nå i ettertid, om utviklingen av idretten, både for unge og voksne utøvere. Det er altså dette siste punktet hun trekker frem i lørdagens Skavlan.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Lege oppfordrer alle til å ta influensavaksinen: – Influensa tar årlig flere liv i Norge enn det koronapandemien har gjort til nå

Kjendisene i sjokk etter tragedie i hjembyen