in ,

Marit Bjørgen på krykker etter finale mot svenskene

Marit Bjørgen
Foto: Marit Bjørgen / Instagram

Marit Bjørgen endte på krykker etter finalen i TV2-serien «Landskampen». 

I årets finale av «Landskampen» lover TV2 en rykende duell mellom Norge og Sverige.

Årets norske laget besto av Marit Bjørgen, Tarjei Bø, Ingrid Landmark Tandrevold og Martin Johnsrud Sundby. De var akkurat i gang med hinderløypen da Marit Bjørgen gikk ned for telling.


Marit bjørgen
Marit bjørgen

Les også: Marit Bjørgen er bekymret for langrennssportens framtid

– Jeg hoppet ned fra hinderet, og jeg tror jeg fikk en skikkelig strekk på knærne. Det gjorde jækla vondt der og da. Jeg trodde jeg var ferdig, sier Bjørgen på telefon til TV2.

Til tross for smertene klarte Bjørgen likevel å fullføre konkurransen.

– Jeg prøvde litt forsiktig og kjente «okei jeg må prøve litt til». Og da er man jo full av adrenalin også, så det gikk jo å fullføre. Jeg fikk vondere dagen etter, sånn sett. Da trodde jeg egentlig at det hadde skjedd noe alvorlig, for da klarte jeg nesten ikke å gå på foten, sier Bjørgen.

Les også: Marit Bjørgen ber idrettsutøvere være forsiktige med å dele bilder av kroppene sine

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Rett etter målgang bar det rett til legeundersøkelse. Det viste seg at Bjørgen hadde fått kraftige forstrekninger i leddbåndene.

– Jeg dro jo hjem med krykker den dagen, men så var jeg mye bedre den andre dagen, så da droppet jeg dem. Jeg fikk også en fysioterapeut til å se på det etter fire – fem dager, og da trodde hun ikke at det var noe alvorlig, sier hun.  

Les også: Petter Northug blir programleder

I mai annonserte Bjørgen at hun gjør comeback til vinteren. Ifølge VG trener og konkurrerer hun for verdens beste langløpslag, Team Ragde, som eies av Aukland-brødrene.

Skaden fra hinderløypa i Landskampen ventes ikke å få noen påvirkning for Bjørgens langløpskarriere der hun blant annet skal satse på det 90 km lange Vasaloppet, fra Sälen til Mora.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Han er født uten armer og bein, men må likevel bevise for myndighetene hvorfor han ikke kan jobbe

Nei – du trenger ikke bruke munnbind på treningssenteret