Hjem Familie Marit Bjørgen ut mot utstyrspress i barneidretten

Marit Bjørgen ut mot utstyrspress i barneidretten

Marit Bjørgen liker dårlig tallene som kommer frem i en ny spørreundersøkelse om utstyrspress i barneidretten.

 – Jeg synes det er veldig trist å se, jeg gjør virkelig det, sier Marit Bjørgen til Nettavisen.

Sparebank 1 har nylig gjennomført sin årlige undersøkelse blant norske familier om kostnader i barneidretten. Årets rekordhøye tall viser økende utstyrspress.

Marit Bjørgen synes utviklingen er skremmende, og ser mye har forandret seg siden hun selv stilte på startstreken som barn.

– Jeg kan ikke huske at jeg skuet på at andre hadde nye ski eller staver. Det er egentlig litt fjernt for meg, sier hun.

Nå har barn helt ned i 11-12 år spesialutstyr. Noe Bjørgen mener bare er tull. Hun ber foreldre og trenere ta ansvar for å snu trenden, og sier de seg og klubbene i mellom kan lage avtaler forå få ned kostnader til utstyr.

– Jeg tror vi som foreldre og trenere kan være med og påvirke slik at det blir mulig for alle å drive med idrett og at man ikke blir presset ut fordi man ikke har råd, sier Bjørgen.

Hun anbefaler mer fokus på byttedager og arv av utstyr.

Dette er ikke første gang Bjørgen har gått ut mot press i barne- og ungdomsidrett.

Hun har tidligere uttrykt bekymring over at de tøffe kravene innen toppidretten kan skremme vekk unge idrettstalenter. 

Under oppveksten trente hun hardt mot en idrettskarriere, men i et besøk på talkshowet Skavlan i fjor, fremholdt Bjørgen at hun ikke lot det gå på bekostning av å leve et normalt ungdomsliv.

– Jeg kunne spille håndballkamper og gå skirenn på lørdager, og feste på kvelden. Jeg var med på det meste, og jeg syntes det var artig. Jeg tror ikke det er så mange langrennsløpere som har vært på russetur i én uke på Tenerife, så jeg har fått med meg mye moro, sier hun og kunne  ifølge TV 2 avsløre at hun også har hatt hjemmebrent gjemt under senga. 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com