Hjem Historier fra livet Marko var spillavhengig – tirsdag feiret han ett år uten spilling

Marko var spillavhengig – tirsdag feiret han ett år uten spilling

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Marko feiret et år med spillefrihet på tirsdag.

– Jeg vet egentlig ikke når jeg begynte å spille, men har nok gjort det i det meste av mitt voksne liv, sier Marko i en pressemelding fra Spelfriheten som er et svensk selskap som hjelper folk med å kutte spillavhengighet.

Spilleavhengighet, som også kalles spillegalskap eller ludomani, er når en person har blitt avhengig av pengespill, og har mistet kontrollen over sitt forbruk. 

– Jeg husker at vi var en vennegjeng som spilte poker hjemme, og så dro vi til kasinoet. Jeg husker jeg syntes det var en spennende verden der inne, forteller Marko

Han sier dette var starten på «poker-karrieren».

– Jeg tenkte og trodde at det var dette jeg kom til å livnære meg av. Når jeg vant fortalte jeg det høyt, men da når jeg tapte sa jeg ingenting og skammet meg over at jeg tapte mye penger, forteller den tidligere gambleren.

Han forklarer at det var som han hadde livet med spilling ved siden av det «vanlige livet». Da partneren tok opp økonomi og spurte hvordan det kunne ha seg at han ikke visste hvor jeg hadde gjort av pengene mine, spøkte han det bort.

– Idag er det helt uforståelig at jeg var i stand til å håndtere stresset jeg gikk rundt med, sier han.

For et år siden tok samboeren opp dette med økonomi igjen – og da ga hun ikke opp. Det ble redningen for Marko. Jam orket rett og slett ikke å leve «dobbeltliv» lenger men la kortene på bordet.

– Det å be om hjelp er den beste avgjørelse jeg noen gang har tatt i livet mitt. Jeg husker mitt første selvhjelpsmøte der jeg trodde jeg var alene i verden om problemet mitt, sier han.

Han forteller videre at da han så og hørte andre deler fra sine liv, da var det akkurat som om de snakket om livet hans.

– Det var vendepunktet i livet mitt, og jeg er ekstremt takknemlig for Spelfriheten, sier han.

I dag er Marko takknemlig for at han har denne sykdommen.

– For hadde jeg ikke hatt den, hadde jeg nok aldri tatt tak i meg selv slik at jeg kunne være helt og fullt tilstede med familien min og mine nærmeste, sier Marko.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com