Markus Rooth, den ferske OL-gullvinneren i tikamp, har imponert verden med sin utrolige allsidighet og styrke. Men hva ligger egentlig bak suksessen til denne unge utøveren fra Lambertseter?
La oss ta en titt på treningsregimet som har gjort ham til en olympisk mester.
1. Allsidig treningsregime
Rooths treningsplan er en nøye balansert blanding av styrketrening, teknikktrening og utholdenhet. Hans daglige rutine inkluderer trening på tvers av alle de ti øvelsene i tikamp, som sikrer at han er godt forberedt på hver eneste utfordring han møter.
Han fokuserer på å forbedre sine personlige rekorder kontinuerlig. I Multistars-konkurransen i Grosseto, Italia, i 2022, satte Rooth personlige rekorder i flere øvelser som 100 meter (10,90 sekunder) og 110 meter hekk (14,46 sekunder). Dette viser hans evne til å forbedre seg jevnt og trutt over tid (Wikipedia) (Watch Athletics).
2. Sterk fokus på teknikk
Teknikk er avgjørende i tikamp, og Rooth legger stor vekt på å finjustere sin teknikk i hver øvelse. Dette gjelder spesielt for de teknisk krevende øvelsene som stavsprang og spydkast.
Rooth har samarbeidet tett med trenere og eksperter for å sikre at han utfører hver bevegelse med presisjon, noe som har resultert i imponerende forbedringer og nye personlige rekorder i disse øvelsene (worldathletics.org) (NRK).
Du trenger ikke ha skarpe øyne for å se at denne kroppen har sine timer trening bak seg..
3. Mentalt forberedt
En annen viktig komponent i Rooths treningsregime er mental forberedelse. Tikamp er en ekstremt krevende konkurranse både fysisk og mentalt, og Rooth bruker mye tid på mental trening for å sikre at han kan håndtere presset.
Dette inkluderer visualiseringsteknikker, mental tøffhetstrening og strategiske forberedelser for hver konkurranse.
4. Balansen mellom trening og restitusjon
Rooth vet også hvor viktig det er å balansere hard trening med tilstrekkelig hvile og restitusjon. Han sørger for å få nok søvn, følge en næringsrik diett, og bruke tid på restitusjonsøvelser som stretching og fysioterapi. Dette hjelper ham med å unngå skader og holde seg i toppform gjennom hele sesongen.
5. Inspirert av forbilder
Markus Rooth ser opp til andre norske friidrettsstjerner som Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm, og deres suksess har inspirert ham til å strebe etter å bli best. Han har lært mye av deres treningsmetoder og mentalitet, og dette har hjulpet ham med å bygge en vinnerkultur rundt sitt eget treningsregime (worldathletics.org) (TrackAlerts).
– Jeg har sett opp til Jakob og Karsten, som har vunnet OL-gull, i mange år. Plutselig er jeg her sammen med dem, da. De har løpt fortere enn meg så klart, men jeg har gull jeg også, sier Rooth til TV 2.
Med sin nylige OL-seier har han ikke bare skrevet seg inn i historiebøkene, men også satt en ny standard for hva som er mulig innenfor norsk friidrett.