Hjem Nyheter Marte Bratberg fødte uten bedøvelse – Viser frem herlig babybilde

Marte Bratberg fødte uten bedøvelse – Viser frem herlig babybilde

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Marte Bratberg har blitt mor igjen: – Trodde jeg skulle dø under fødselen.

Programleder Marte Bratberg (34) som er mest kjent fra «God Kveld Norge», «Skal vi danse», «Forræder» og «Kompani Lauritzen» har blitt tobarnsmor.

Hun forteller om en dramatisk fødselsopplevelse i sin nyeste podcastepisode på «Janka og Martes podkast». Uten bedøvelse fødte hun sin datter, en opplevelse hun beskriver som både smertefull og traumatisk.

«Jeg tenkte jeg skulle dø,» innrømmer Bratberg, som også medgir at hun er traumatisert av hendelsen, selv om hun ler av det i etterkant. Sammen med sin venninne og podkastpartner Janka Polliani (45), diskuterte hun detaljene bak den ufrivillige podkastpausen, som skyldtes at Bratberg «måtte føde litt mellom slagene».

For mange lyttere kom nyheten som en overraskelse ettersom duoen hadde publisert forhåndsinnspilte episoder i denne perioden. Bratberg, som nylig er blitt tobarnsmor, reflekterer over den nye tilværelsen:

«Jeg vet ikke hvem det er, for det er ikke meg på en måte. Det er ganske sykt.»

Bratberg beskriver fødselen som startet etter en påskelunsj i barnehagen og en podkastinnspilling, en dramatisk kontrast til hennes forrige fødsel i 2021, som skjedde midt på åpen gate. Denne gangen varte vannet i flere timer før det ble håndtert av en jordmor på sykehuset.

Den intense smerten under fødselen ble forsterket av at anestesilegen var opptatt med en annen krisesituasjon og ikke kunne gi epidural i tide.

«Det var oppriktig så vondt at jeg trodde jeg skulle dø,» forteller Bratberg.

Selv om anestesilegen til slutt hadde tid til å administrere spinalbedøvelse, var det for sent for epidural da Bratberg allerede hadde ti centimeters åpning. Spinalbedøvelsen gav henne en kort pause med mulighet for å spise og le litt, før smertene igjen tok over.

Etter fødselen uttrykker Bratberg stor takknemlighet for livet hun har skapt sammen med sin forlovede. De har nå et hus, en sønn, og en nyfødt datter.

«Det er så stas. Vi har det nesten for bra til å være sant,» sier hun.

Og på Instagram viser hun nå frem den lille nyfødte datteren.

«Takknemlig og veldig glad 👶🏼💕» skriver hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com