Hjem Kjendisnytt Märtha Louise om den første julen uten Ari

Märtha Louise om den første julen uten Ari

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Prinsesse Märtha Louise forteller om en annerledes julehøytid ett år etter Ari Behns død.

– Bare ønsket å ønske dere alle god jul. Dette året har vært en veldig annen høytidssesong fordi Ari, den elskede faren til mine tre jenter, ikke lenger er blant oss, skriver prinsesse Märtha Louise i et innlegg på Instagram.

Ett år siden Ari Behn døde

Det er nå ett år siden Norge med vantro mottok nyheten om at Ari Behn tok livet sitt 1. juledag i 2019. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn gikk fra hverandre i 2016, etter 14 års ekteskap.

– Vi feiret livet hans i dag, vi gråt over tapet og over hvor mye vi savner ham, skriver Märtha.

Les også: Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Nyheten om dødsfallet kom som et sjokk, så klart for dem rundt Ari, men også for den norske befolkning. Ari Behns foreldrene har uttalt at de ønsket å være åpen og fortelle om hvordan Ari døde for å unngå spekulasjoner. Og fordi åpenheten kan være til hjelp for andre som er i en lignende situasjon.

– LIVET treffer oss alle. Vi kan ikke unngå det. Vi må møte det. Jeg rekker ut til alle dere som sliter gjennom høytiden. Vit du er elsket. Vit at du er nødvendig. Vit du er verdt den hjelpen du kan få. Be om hjelp. Vær så snill å fortelle hvordan du har det. Du er elsket, er Märthas inderlige bønn i Instagram-innlegget fra julen ett år etter Aris bortgang.

Les også: Leah Isadora Behn fyller 15 år. Märtha Louise avslører hvordan Ari Behn bestemte navnet hennes

Märtha og Aris datter, Maud Angelica, ble tildelt Akuttpsykiatriprisen for sin åpenhet om psykiske lidelser og selvmord, og av magasinet Tara ble 17-åringen kåret til «Årets modigste kvinne». Da hun holdt tale i Ari Behns bisettelse var det første gang Norge opplevde Märtha Louises og Ari Benhs eldste datter i en mer selvstendig rolle, og ikke som en av flere medlemmer i kongefamilien. 

Foto: Morten Brun, Det kongelige hoff

Les også: Kong Haralds sterke ord om barnebarnet, Maud Angelica Behn : – Det hadde ikke jeg greid

I et større intervju med VG fortalte Maud Angelica at det var like krevende å gjennomføre talen som å skrive den.

– Jeg var i sjokk. Det var bare en uke etter at det hadde skjedd, og jeg hadde veldig, veldig vondt. Når du er i et så dårlig headspace, er det veldig vanskelig å måtte skrive en tale som skal være på live på TV foran så mange folk, sa hun til avisen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com