lørdag, april 17, 2021

Märtha Louise om skyldfølelsen etter Aris død

Mest lest nå

2020 har vært et tøft år for prinsesse Märtha Louise etter at eksmannen og far til hennes tre barn tok sitt eget liv jula 2019.

Prinsesse Märtha Louise var nylig gjest i «Relasjonspodden». Her bevegde hun seg inn på et tabubelagt tema i forbindelse med Aris død.

I podkast-episoden forteller prinsesse Märtha Louise ifølge Se & Hør at året som gikk har vært det tøffeste året hun har hatt, noen gang.


Les også: Märtha om Ari Behn, sorgen og barna

Prinsessen har ved flere anledninger vært åpen om sorgen og de tunge stundene.

– Det har vært det tøffeste året jeg har vært i i hele mitt liv. Det å møte en sånn type sorg … At sorg kan være så fysisk utfordrende. Man blir så fysisk sliten, det er som å løpe maraton. Og at det tar så lang tid, forteller hun ifølge Se & Hør i podcast-samtalen med de to terapeutene

I podcasten berører hun også for første gang den tabubelagte skyldfølelsen. Ifølge Se & Hør ble familien ivaretatt av psykologer kort tid etter at de fikk sjokkmeldingen om at Ari hadde tatt livet sitt. Noe av det første de ble fortalt var at de ikke skulle føle på skyld. Likevel er det en oppfordring som ikke er så enkel å ta til seg.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med døtrene sine, sommeren 2009 (Foto Morten Brun, Det kongelige hoff)

Les også: Maud Angelica med nye sterke ord: – Jeg var i sjokk. Det var bare en uke etter at det hadde skjedd

– Vi var veldig heldige, for ingen av oss hadde noe usnakket med Ari eller var på et sted som var vanskelig. Det må være kjempevanskelig for dem som har det sånn. (…) Å få vite ting om selvmord og å få masse informasjon er viktig. Man må møte den skyldfølelsen også, få det på bordet. Snakke om hvorfor. Hvis ikke sitter man og dømmer seg selv resten av livet, sier hun i podkasten.

Nedenfor kan du høre en nyttårshilsen som prinsessen publiserte på Instagram nylig:

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter