Hjem Fremhevet Märtha til faren: – Du er helt konge

Märtha til faren: – Du er helt konge

I anledning kong Haralds 85-årsdag er det mange som har gratulert med dagen. Prinsesse Märtha Louise er en av dem.

– Gratulerer med dagen, verdens beste pappa. Du er helt konge!

Dette sier prinsesse Märtha Louise til faren i en bursdagshilsen på Instagram, der hun har lagt ut et bilde av kong Harald.

Også prinsessens kjæreste, Durek Verret, har hengt seg på og gratulert. I innlegget til Märtha kommenterer han: «Gratulerer med dagen Far. Du er så kok og fylt med så mye glede og begeistring for livet. Svært inspirerende. Takk for at du alltid er der for oss alle. Jeg har alltid en fantastisk tid når du er rundt oss. Elsker deg»

Les også: Kong Harald fyller 85 år – Se de unike bildene du ikke har sett før av kongen

I anledning fødselsdagen er kongen og familien på ferietur i utlandet. Ettersom det er en privat reise, har hoffet avvist å kommentere hvor turen går.

Tidligere har kongefamilien vært svært glad i alpene, skriver Se & Hør.

Dronning Sonja (84) har hatt en forkjærlighet for Alpene i alle år. Hun har selv gått på skole i Sveits – og da hun kom hjem til Norge utdannet hun seg til skiinstruktør!

Og kongefamilien har selvfølgelig også feriert i den norske fjellheimen en rekke ganger: Både Lillehammer og Uvdal har hatt kongelige vinterferie-gjester i årenes løp.

Kong Haralds egen drømmereise fant sted i 2013, da han besøkte urbefolkningen langt inne i Amazonas. I fire dager bodde han sammen med yanomami-stammen. Dette var, ifølge VG, aller første gang kongen hadde sovet i hengekøye.

Besøket kom i stand etter invitasjon fra den norske organisasjonen Regnskogfondet.

– Dette er en gammel drøm jeg har hatt helt siden mine dager i Verdens naturfond. Nå bød anledningen seg. Så da slo jeg til, sa kong Harald etter drømmeturen inn i jungelen.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com