in ,

Martin Johnsrud Sundby pusser opp Jørn Hoel i et 16 uker langt «sant, sunt helvete»

Foto: Discovery

Denne høsten har Martin Johnsrud Sundby og Anette Skarpaas Ramm 112 dager på seg til å oppfylle seks norske kjendisers forventninger om en sterk, sunn og lettere kropp, når innspillingen av TV-serien «16 ukers helvete» starter opp.

Etter halvannet år med mer eller mindre tvungen stillesitting drømmer mange nordmenn om en sterk kropp og et godt liv.

Det finnes like mange treningsmetoder som det finnes mislykkede forsøk, men nå skal Jørn Hoel, Trine-Lise Olsen, Sandeep Singh, Håvard Lilleheie, Agnete “Agnetesh” Husebye og Christer Falck gjøre gjøre sitt aller beste til å gjennomleve 16 ukers helvete. 

Innspillingen, hvor deltakerne selv må ta ansvar for å følge det strenge kostholds- og treningsregimet, har nettopp startet, og det er med skrekkblandet fryd de ser frem imot de neste månedene.

Christer Falck: Kulen skal bort

– Da pandemien startet gikk jeg ned i en kjeller og startet med strømmekonserter, og etter et halvt år hadde en liten kul festet seg på magen, sier Christer Falck som er en av deltakerne.

Han forteller at det gikk et halvt år før kulen hadde doblet seg i størrelse.

– Nå skal kulen bort, og siden jeg er både lat, lubben og uten motivasjon, måtte det en verdensmester i langrenn og en ernæringsekspert til for å la meg overtale, sier Falck.

Når han uttaler seg i en pressemelding fra Discovery er han på dag fem av opplegget – og i kjelleren for tredje gang på ett og et halvt år!

– Jeg er spent på hvordan jeg ser ut når jeg atter en gang kommer opp av kjelleren, sier deltaker Christer Falck.

Beintøft opplegg

I 16 uker skal de seks deltakerne gjennom beintøff styrke- og mosjonstrening og streng diett, alt i håp om å nå makeløse resultater.

Programmet er ingen konkurranse. Kjendisene har bare seg selv og sine forventninger å måle seg etter, og de har alle forskjellige målsettinger de vil nå.

Felles for dem alle er at de vil ha en sunn og sterk kropp. Til å hjelpe seg gjennom de 112 krevende dagene fremover har de to mentorer.

Langrenns-stjerna Martin Johnsrud Sundby skal gi deltakerne tips og veiledning for å komme i gang med treningen og til å holde motivasjonen oppe.

Klinisk ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm skal gi både deltakere og seere nyttige råd om kosthold og matlaging.

– Jeg gleder meg til å hjelpe deltakerne med å få dette til i praksis, gjennom å vise hvordan man bruker mye råvarer og store mengder frukt, bær og grønnsaker for å nå målet om en sunnere kropp, sier ernæringsfysiolog Anette Skarpaas Ramm.

«16 ukers helvete» er jo ikke noe man skal leve med, presiserer hun og påpeker at det er en pangstart på en livsstilsendring, som kan gi store resultater på kort tid.

– Det er gøy å få vist hvor gode resultater man kan kan oppnå ved å gjøre endringer i kosthold og fysisk aktivitet, og hvordan det kan gi enorme helsegevinster

Serien «16 ukers helvete» kommer på discovery+ i 2022. Programmet er basert på konseptet Den Stora Hälsoresan, som har gått i to sesonger i Sverige og kan strømmes nå på discovery+.

I Sverige er konseptet allerede i full gang. Den Stora Hälsoresan er inne i tredje sesong. Og i 2021 har seerne fulgt Viktor Frisk, Kalle Moraeus, Patrick Ekwall, Sofia Wistam, Marika Carlsson och Magnus Wislander.

Svenskenes kjendiser er kanskje ikke så kjent for oss nordmenn, men om du tar en titt på bildene som er delt på det svenske nettstedet Hänt som viser imponerende resultater, så lover det til å bli en spennende reise for våre egne kjente og kjære kjendiser. I Sverige er det tv-personligheten Agneta Sjödin som er programleder.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

hund i sengen

Kennelhoste i omløp – dette må du gjøre om hunden blir smittet

En 65 år gammel nyre lever videre i kroppen til Frida (4)