Til høsten kommer Warner Bros. Discoverys dokumentar om Martine-saken. Der forteller Martines familie om sin årelange kamp for rettferdighet, og om håpet som aldri dør. Saken har gått på tvers av mange landegrenser, og dokumentarserien er allerede satt opp for visning internasjonalt.
Våren 2008 blir den 23 år gamle norske studenten Martine Vik Magnussen funnet drept i et fasjonabelt boligstrøk i London.
Den eneste mistenkte i saken, amerikansk-egyptiske Farouk Abdulhak, rømmer til sin fars hjemland Jemen, hvor han ved hjelp av sin rike og mektige familie har levd en beskyttet tilværelse siden.
– I 14 år har Martines familie jobbet utrettelig for at den mistenkte i saken, medstudenten og vennen Farouk Abdulhak, skal returnere fra Jemen til Storbritannia og stilles for retten, men saken har stått på stedet hvil inntil nylig. Denne våren kom det for første gang på lang tid en viktig utvikling i saken. Scotland Yard arresterer en kvinne i 60-årene i London, og Martines familie mener de nå står overfor et avgjørende gjennombrudd, sier produsent Ingrid Wevang i en pressemelding fra Discovery.
Serien produseres av Monster, som har fått unik tilgang til Martines familie, blant andre hennes mor, Kristin Vik, som sjelden har uttalt seg om den tragiske hendelsen, og hennes far, Odd-Petter Magnussen.
– I tillegg til å være tett på Martines familie, jobber vi bredt med mange kilder og følger flere ulike spor i en kompleks sak som involverer mange privatpersoner, sier Ingrid Wevang.
Vekker internasjonal interesse
– Arbeidet med denne serien har vekket interesse hos Warner Bros. Discovery internasjonalt, og vi ser for oss å kunne vise den i flere land. At det nylig skjedde en utvikling saken, har bidratt til å øke interessen ytterligere, sier programdirektør i Warner Bros. Discovery Norge, Magnus Vatn.
Dokumentarserien Martine – kampen for rettferdighet på discovery+ og TVNorge forteller historien om to unge studenters tragedie og hvordan deres familier har håndtert situasjonen.
Det er historien om kommunikasjon på tvers av kulturer og om et håp som aldri dør – håpet om at Farouk Abdulhak en dag vil reise tilbake til Storbritannia for å fortelle hva som egentlig skjedde den fatale natten i mars 2008.
Muligheter for bevegelse i saken
Det finnes ingen utleveringsavtale mellom Jemen og Storbritannia og så langt har ingen appeller til jemenittiske myndigheter, til den mistenktes familie eller til den mistenkte selv, gitt resultater.
– Etter hvert som tidene endrer seg, endres også mulighetene for bevegelse i saken. Vi jobber bredt med kilder og følger mange spor i en kompleks sak som involverer mange privatpersoner, men som også har fått store ringvirkninger politisk, uttalte Ingrid Wevang da det ble kjent at dokumentaren skulle produseres.
Pågripelse i forbindelse med drapet
I mars kom nyheten om at en kvinne i 60-årene er pågrepet i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen.
Kvinnen som ble arrestert tirsdag 8. mars på en adresse i Westminster, skal være mistenkt for å ha hjulpet en Farouk Abdulhak.