Hjem Familie Martine og Fredrik fikk sjokk etter ultralyden – Dette skjer nesten aldri

Martine og Fredrik fikk sjokk etter ultralyden – Dette skjer nesten aldri

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Alle foreldre kjenner nok igjen den nervøse følelsen når man skal på ultralyd. Står alt bra til der inne? Er det noe galt? For Martine og Fredrik ble beskjeden noe de færreste opplever.

De ble nemlig gjort oppmerksom på at det ikke var en, ikke to, men tre babyer i magen. Og på toppen av det – trillingene var eneggede!

– Jeg følte nesten at det var en spøk. Vi så overhodet ikke for oss at det var noen mulighet for at det skulle skje oss, sier Martine til Dagbladet og forteller videre at beskjeden også førte med seg en del engstelse.

– Vi lurte på hvordan dette skulle gå. Vi har jo hørt at det er tungt å få bare ett barn. Det var også en stor psykisk påkjenning å vite om den høye risikoen for komplikasjoner. Vi var hele veien redde for at noe skulle gå galt.

Men for ti uker siden kunne Martine lykkelig publisere dette innlegget på Instagram:

«I dag ønska vi velkommen 3 friske velskapte Trillinger til verden🙏 3 Helt perfekte enegga(identiske) Jente👶🏻👶🏻👶🏻💖 Vi e bare så utrulig lykkelig, ord kan ikke beskrive🙏🥰😍 💖💖💖»

https://www.instagram.com/p/CbvP1nvsXfu/

Eneggede trillinger

Det viste seg at de tre barna er eneggede trillinger.

I Norge er 1,5 prosent av alle svangerskap tvillingsvangerskap. Av disse er litt under halvparten eneggede. Det er tvillinger i 1 av 75 fødsler, trillinger eller flere i 1 av cirka 5290, skriver det store leksikon.

Man finner ikke noen eksakte tall på hva oddsen i Norge er for å få identiske trillinger, men ifølge britiske Metro er oddsen på verdensbasis for å få identiske trillinger mellom én av 60 000 til én av 200 millioner.

Era, Belle og Ivy ble født 10. mars i Tromsø – og selv foreldrene sliter med å se forskjell på dem.

https://www.instagram.com/p/CcYNr3ss_4W/

Familien har ifølge Dagbladet akkurat kommet hjem etter to måneder på sykehuset. Det ble tatt med keisersnitt i uke 28, da en av babyene fikk mindre næring enn de to andre.

Alle barna har det helt fint, og foreldrene kan glede seg til mange herlige stunder med tre babyer. Selv om det kommer til å by på mange hverdagslige utfordringer er den største utfordringen nå rett og slett å skille dem fra hverandre.

– Foreløpig har vi dem liggende på faste plasser, så nå handler det om å holde styr på plassene. Etter hvert tenker jeg vi er nødt til å finne på noe annet. Kanskje de må få armbånd i ulike farger, sier den nybakte moren til Dagbladet.

https://www.instagram.com/p/CdoTPUNMibL/

Vi gratulerer så mye med tre herlige velskapte babyer!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com