in ,

Martines far har fått munnkurv – bekrefter at mye skjer

Foto: Handout Metropolian Police

Tirsdag ettermiddag var Odd Petter Magnussen, far til Martine Vik Magnussen, i møte med representanter for britisk politi og UD hos Scotland Yard.

Det melder Dagbladet som traff ham og advokaten hans utenfor New Scotland Yard-bygget  i London.

Han forteller avisa at det var et godt møte og at det nå er mye som skjer i saken.


15 år siden drapet

Det 15 år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble drept i London. 

23-åringen ble observert for siste gang natt til 14. mars 2008, da hun forlot utestedet Maddox sammen med studiekameraten Farouk Abdulhak. Tre dager senere ble hun funnet voldtatt og drept i kjelleren i leilighetskomplekset hvor Abdulhak bodde.

Selv hadde Abdulhak allerede forlatt Storbritannia og dratt til hjemlandet Jemen, hvor han blir beskyttet av sin styrtrike og mektige familie.  

15 år etter ugjerningene er Farouk Abdulhak fortsatt en fri mann. Storbritannia har ingen utleveringsavtale med Jemen.

Martines far, Odd-Petter Magnussen, og resten av familien har siden drapet kjempet utrettelig for at drapsmannen skal få sin straff. 

Pågrep slektning i fjor

8. mars i fjor tok imidlertid saken en uventet vending: Metropolitan Police i London pågrep en kvinne som er beskrevet som en nær slektning av Farouk Abdulhak.

Kvinnen som er i 60-årene ble arrestert på en adresse i Westminster, sentralt i London. Hun skal være mistenkt for å ha hjulpet en Farouk Abdulhak å flykte.

– Martines familie har aldri gitt opp kampen for rettferdighet, og i løpet av de 14 årene siden drapet på henne har de drevet en utrettelig kampanje for å holde den offentlige bevisstheten rundt henne, sa etterforskningsleder Jim Eastwood i en pressemelding i forbindelse med pågripelsen.

Har fått munnkurv – bekrefter at mye skjer

Ett år etter pågripelsen av kvinnen er saken fremdeles under etterforskning. Det bekreftet britisk politi på tirsdagens møte.

– Saken er ikke avsluttet, men vi har fått fullstendig munnkurv. Det er veldig frustrerende, fordi det er en del å si, men jeg kan ikke gå inn på det. Det ville være å skyte meg selv og saken i foten, dessverre, sier Odd Petter Magnussen til Dagbladet

– Det som er interessant, er at det jobbes seriøst med denne saken på dette nivået – kanskje mer nå enn noen gang de siste åra, legger han til.

Martines far er nå optimistisk, og håper at det i løpet av noen måneder kan komme et gjennombrudd i saken.

London-politiet er vil ikke kommentere den pågående etterforskningen, men sier i en uttalelse til avisa at «Vårt felles mål er at Farouk Abdulhak stilles for retten for drapet, og vi vil fortsette å gjøre alt vi kan for at det skal bli en realitet.»

Jemen arbeider med å arrestere Abdulhak

Like før jul meldte TV 2 at Jemens utenriksminister har bekreftet overfor utenriksminister Anniken Huitfeldt at Jemen jobber for å arrestere etterlyste Farouk Abdulhak.

– Fra norske myndigheters side er vi opptatt av at denne britiske straffesaken finner en løsning siden den drepte er norsk. (Jemens utenriksminister) Ahmed Bin Mubarak svarte i løpet av samtalen at den mistenkte befinner seg i et houthi-kontrollert område, men at lokale jemenittiske myndigheter er kjent med at han er etterlyst, skriver talsperson Lars Gjemble i Utenriksdepartementet en epost til TV 2.

Jakter kontakt med Farouk Abdulhak i ny dokumentar

28. mars er det premiere på true crime-serien «Martine – siste kapittel» på TV 2, som er en samproduksjon mellom TV 2 og BBC om drapet på Martine Vik Magnussen. I serien jakter den prisvinnende, undersøkende BBC-journalisten Nawal Al-Maghafi kontakt med drapsmistenkte Farouk Abdulhak.

I serien følger vi den undersøkende BBC Arabic-journalisten og Emmy-vinneren, Nawal Al-Maghafi, i jakten på svar i den uløste saken. Al-Maghafi er selv jemenitt, og fra samme omgangskrets som Farouk Abdulhak.  

– Målet var å komme i kontakt med Farouk, for å konfrontere ham med hva som skjedde den kvelden og hvorfor han aldri har meldt seg. Å få ham til å svare på spørsmålene alle ønsker svar på, sier Al-Maghafi.  

I dokumentarserien møter vi også blant andre Martines far, Martines romvenninner i London, etterforskere som jobbet med saken i Scotland Yard og venner av den mektige Abdulhak-familien.  

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Helene Spilling og Martin Ødegaard setter fart i romanseryktene: Dukket opp på rød løper sammen

skarstein

Birgit Skarstein bekrefter brudd: – Jeg er lykkelig singel