in

Maskene falt – endelig er det klart hvem som er Subwoolfer

Skjermdump: YouTube

Under lørdagens Melodi Grand Prix-finale ble det et overraskende maskefall for popduoen Subwoolfer – og mange fikk nok bekreftet det de allerede hadde gjettet.

I fjor vår var det mange som spekulerte i hvem som skjulte seg bak de gule ulvemaskene i popgruppen SubWoolfer, som var fjorårets finalister i Eurovision.

Mange hadde forventet et maskefall i finalen, men slik gikk det ikke. Identiteten til den norske Eurovision-duoen SubWoolfer forble ukjent. 


Da folkestemmene ble talt opp, ble det klart at Norge fikk totalt 146 poeng. Inkludert de 36 jurypoengene endte Subwoolfer med totalt 182 poeng og tiendeplass i 2022-finalen, der Ukraina vant og Storbritannia kom på andreplass.

– Nå er vi i gang med å forberede oss til X, Y og Z faktorer på andre planeter så nå kjører vi videre, sa SubWoolfers tolk Carl-Henrik Wahl til TV 2 etter finalen.

De mange som ventet på et maskefall i finalen ble skuffet. SubWolfers identitet forble en hemmelighet.

– Vi må nok se et år fremover i tid. Nå må vi se om vi kan klare å lure oss med i Eurovision neste år også, sa Wahl.

Tradisjonen tro, opptrådte fjorårets internasjonale finalister i årets norske finalen. Dermed var «ulvene» tilbake på scenen i et utsolgt Trondheim Spektrum. Her fremførte de fjorårets vinnerlåt, samt en helt ny sang: «Worst kept Secret».

Det har vært store spekulasjoner rundt hvem som gjemmer seg bak maskene. Gaute Ormåsen og Ben Adams har vært de heteste tipsene.

Og da maskene til alles overraskelse falt, viste det seg at det nettopp var de som utgjorde duoen.

Subwoolfer skal bestå, de har mange konserter fremover i både inn- og utland. Og de forteller til VG at de fortsatt skal opptre med masker.

– Vi har jo skapt en så morsom greie, sier Gaute til avisa.

Men heretter vil desnakke, samt selv promotere låtene sine. For det kommer mer. «Worst Kept Secret» ble sluppet lørdag, en låttittel som taler for seg.

– Stemmene våre er gjenkjennelige. Alle har jo visst, selv om det aldri er blitt avslørt eller bekreftet, sier Ben.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Intense tvekamper på Farmen og Torpet før finaleuka

Alessandra Mele (20) skal representere Norge i Eurovision-finalen – se vinnerlåta her