lørdag, juni 12, 2021

Mathias (19) ble skambanket av russen: – Jeg ble bare angrepet mot hodet

Mest lest nå

Russetiden skal være en tid fylt av glede, feiring og glade ungdommer. Men Mathias Wiik Rafoss møtte på en gjeng russ som skambanket han.

Det kunne gått helt galt, sier Mathias’ far Olav Rafoss (61) til Dagbladet.


I helgen delte nettopp pappa Olav et skremmende innlegg på Facebook.

Et innlegg som beskriver den brutale volden Mathias ble utsatt for. I skrivende stund har innlegget blitt delt over 2000 ganger, og Olav har en klar oppfordring i innlegget sitt:

«Jeg oppfordrer foreldre til å ta en alvorlig og grunnleggende prat med deres ungdommer, selv om de er såkalt myndige, og foreta en virkelighetssjekk på hvordan tingenes tilstand egentlig er. Jeg tror mange vil bli skremt!»

Og sammen med innlegget publiserte også faren et bilde av hvordan sønnen så ut etter møtet med russen.

Det levner liten tvil om at 19-åringen ble utsatt for en type vold som kan være livstruende.

Foto: Privat / Facebook

Alle foreldres mareritt

Olav Rafoss forteller i Facebook-innlegget om hvordan det var å se sin kjære sønn mørbanket.

«Fredag 28. mai opplevde vi alle foreldres mareritt: Det kjæreste vi har kom hjem kvestet etter noe som skulle være en gledens dag, nemlig feiring av at de var ferdige med 13 års skolegang. Å våkne opp til at ens eget barn har blitt alvorlig sparket og slått i hodet, med alvorlig øyeskade og brukket nese som konsekvens, er noe vi ikke unner noen.
Bakgrunnen er noe så banalt som en «russekjekling». Ungdommer fra to busser, en fra Drammen og vår fra Horten, hadde havnet i klammeri helgen før, og hadde fortsatt dette tullet på sosiale medier. Sønnen min var ikke en gang med på forutgående tur eller noe av ordvekslingen, han var opptatt med noe annet.»

Videre spør Olav seg hvordan i alle dager det er mulig at så mange som åtte gutter kan utøve en så brutal vold mot en ukjent person.

«Og da spør jeg: Hvordan kan det ha seg at gutter, som i utgangspunktet bare er vanlige gutter, kan synes at det er helt «innafor» å stå åtte stykker og sparke og slå på hodet til en gutt som ligger nede? Hvorfor hater de gutten min, som de aldri har truffet eller snakket med så mye at de er villige til å kveste ham, i verste fall drepe ham? Hvor i all verden har de fått det for seg at dette er heroisk, og noe som skal tilstrebes og verdsettes? At ikke én eneste forsøkte å stoppe dette? Deres instagramprofil viser i hvertfall tilfredsstillelse over at de «vant»! Er det lyden av brusk som gir etter i øyehulen som gir dem denne erkjennelsen av «seier»?»

Selv mener Olav at det kanskje har med det nye type «krenkelsesamfunn» som har vokst frem de siste årene.

«Denne hendelsen er dessverre ikke unik i dagens samfunn. Terskelen for å bli «krenket» har blitt lavere og lavere, og vold er oftere og oftere middelet man bruker for å løse konflikt. Ingen vil si noe; man vil ikke «snitche». Man klarer ikke en gang å bruke det norske ordet sladre! Er det virkelig slik at vi skal godta at Norge blir et «Gangstas paradise», der ungdom dras mer og mer inn i en retning med nærmest mafiosoliknende tendenser, uttrykk og holdninger?»

En oppfordring til alle foreldre

Til slutt kommer Olav med en oppfordring til alle foreldre med ungdommer.

«Jeg oppfordrer foreldre til å ta en alvorlig og grunnleggende prat med deres ungdommer, selv om de er såkalt myndige, og foreta en virkelighetssjekk på hvordan tingenes tilstand egentlig er. Jeg tror mange vil bli skremt! Men: De aller, aller fleste ungdommer er heldigvis kjekke, med gode holdninger. La oss i fremtiden håpe at det er dette som seirer, ikke bøllesamfunnet. Og at man ikke lager konflikter som er helt unødvendige, dette gjelder for alle parter som hisser opp en stemning. Det blir bare tapere på begge sider, både den som blir kvestet og den som kvester. Som sønnen min sier: «Jeg har det vondt fysisk, men jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. De andre må ha det mye verre som vet at de både har løyet og forvoldt noen stor skade.» For å være rettferdig, så har også den andre bussen bedt om unnskyldning. Selv om den ikke oppveier det de har gjort, kan den være en start for selverkjennelse.
Og husk: Du må ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.
Del gjerne – da mitt inderligste ønske er at det skal komme noe lærdom ut av det»

Fra en skremt russepappaFredag 28. mai opplevde vi alle foreldres mareritt: Det kjæreste vi har kom hjem kvestet etter…

Posted by Olav Rafoss on Saturday, June 5, 2021

Angrep bare mot hodet

Mathias selv forteller til Dagbladet at han har slitt med svimmelhet og smerte etter angrepet.

– Jeg har smerter rundt øyet og nesa. I tillegg har jeg en del hodepine etter hjernerystelsen. Jeg har vært mye svimmel og hatt det kjipt. Men det begynner å bli litt bedre nå, forteller han til avisen.

Og kanskje mest skremmende, han er ikke i tvil om at russen forsøkte å utøve mest mulig alvorlig skade på han.

– Jeg ble bare angrepet mot hodet. Det var ikke noe særlig med skrammer mot resten av kroppen – de gikk mot vitale deler.

Selv omtalte politiet den aktuelle hendelsen på Twitter.

Den alvorlige voldshendelsen er anmeldt og under etterforskning av politiet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter