in ,

Mathilde (17) brukte 400 kroner i uka på mat – nå inspirerer hun andre studenter på sosiale medier

Foto: Privat

Trang økonomi er kjent kost for de fleste studentene. Mathilde Mortensen bestemte seg for å leve på 400 kroner i ukentlig matbudsjett – og nå inspirerer hun andre som vil redusere matbudsjettet på sosiale medier.

Mathilde Mortensen fra Kabelvåg i Lofoten bor på hybel i Bodø, som hun betaler 5500 kroner for. Borteboerstipendet hennes ligger omtrent på 4600 kroner.

Hun forteller til NRK at resten av husleien og andre utgifter betales med lønn fra deltidsjobb og støtte fra foreldrene.


Mathilde bestemte seg tidlig å for å bruke minst mulig penger på mat. Etter mye prøving og feiling, mener Mortensen selv at hun nå har knekt koden.

400 kroner i uka på mat

I starten av skoleåret var hun vegetarianer. Da klarte hun å presse ned matbudsjettet til 400 kroner i uka.

SIFO mener et normalt forbruk på mat i måneden er omtrent 3585 kroner.

Nå deler Mathilde sine beste mattips på sosiale medier for å hjelpe og inspirere andre studenter.

– Målet er å vise andre hybelboere at man kan leve på litt mindre penger enn det man kanskje tror man må, og gi dem inspirasjon for å lage mat, sier hun til NRK.

Det startet med en Tiktok-video som gikk viralt. Den har i dag 300.000 visninger, 30.000 likerklikk og hun gikk fra tusen til 8000 følgere.

Hennes beste tips for å spare penger på mat er å lage seg en startpakke av matvarer som pasta, ris og diverse sauser. Og hun tipser også om at det er mye å spare på å lage mat til flere dager av gangen – eller fryse ned om man har fryser.

– Da vil du spare så mye penger istedenfor å kjøpe en grandis eller et ferdigmåltid, sier 17-åringen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

pamela anderson

39-åring har brukt en halv million på operasjoner for å se ut som idolet sitt, Pamela Anderson

Moren så en gyllen glød i sønnens øye – heldigvis dro hun raskt til legen