søndag, april 18, 2021

Matinteressert Thomas Alsgaard satser på fransk

Mest lest nå

Thomas Alsgaard har alltid vært matinteressert – nå åpner han en ny restaurant.

Om kort tid skal Alsgaard åpne fransk brasseri på Solli plass i Oslo sentrum, sammen med den britiske forretningspartneren og kokken James Maxwell-Stewart, melder VG som forteller at Coucou blir den fjerde restauranten den danseglade skikjendisen er involvert i.

– Vi skal skape en stemning med snev av Paris, med entrecôte, pommes frites og det som hører hjemme i et brasseri, sier Alsgaard til avisen.


Det viktigste er at maten er laget med kjærlighet og gode råvarer, mener Alsgaard som helt fra barnsben av har vært bortskjemt med en mamma som var opptatt av å lage alt fra bunnen.

– Som idrettsutøver handler det også mye om mat. Vi hadde med oss Arne Brimi under mesterskap, fordi hva utøverne spiser, er viktig, og matbordet var et av få steder der vi kunne samles, forteller Alsgaard.

Mat har alltid vært mer enn bare brensel for Thomas Alsgaard.

– For meg var det likevel mer interessant å lære om gode råvarer, og hvordan du behandler dem.

Matinteressen ble vekket hjemme på morens kjøkken.

– Jeg satte pris på alt hun serverte, for jeg visste at det lå kjærlighet og masse arbeid bak rettene.

For ham selv ble «Mikke Mus Kokebok» starten.

– Jeg skulle lage boller, og jeg var for ung til å forstå at bollene skulle stekes i ovnen. Ovnen for meg var kokeplatene på ovnen, og da la jeg jo selvsagt bollene rett på kokeplatene. De ble svarte og steinharde, ler han og forteller at han senere disket opp med «Nøffes pizza».

Han tar også et tak på restaurantene sine. Men holder seg unna matlagingen. Under den første corona-nedstengingen i fjor, måtte alle ta i et tak, og da sto eieren selv i oppvasken på Oslo-restauranten Cru.

– Det var bra for de ansatte å se at vi som står på eiersiden bryr oss om stedene våre. Selv om jeg har noen snobbete sider, er jeg ikke en snobb. 

LES OGSÅ: Thomas Alsgaard måtte evakuere på grunn av skredfare

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter