in

Måtte amputere armen etter å ha spist sushi

sushi

Den 71 år gammel koreaneren bestilte sushi – det koste han bokstavelig talt en arm.

Kun 12 timer etter at den eldre mannen hadde spist sushi begynte armen hans å hovne opp. Han fikk store hevninger og blærer på hånden og uutholdelige smerter, melder Fox News.

sushi

Alvorlig infeksjon

Han hadde rett og slett fått en alvorlig infeksjon etter at han hadde spist rå fisk. 


Legene forsøkte først å drenere blemmer og fjerne det infiserte vevet på mannens hånd. Han ble også behandlet med antibiotika. Behandlingen fungerte imidlertid ikke som legene hadde forventet. Istedet begynte mannens hånd å råtne, med store åpne sår. 

Mannen opplevde uutholdelige smerter etter å ha spist sushi. Foto: New England Journal of Medicine

Infeksjonen spredte seg. Og til slutt var infeksjonen så alvorlig at legene på sykehuset Jeonju i Sør-Korea valgte å amputere armen for å få bukt med infeksjonen. 

Den voldsomme reaksjonen skyldes en sykdom kalt Vibrio vulnificus, også kalt havkolera. En type vibrio-bakterier som lever i elvemunninger og ved kysten kan gi infeksjoner når man spiser rå mat fra havet. Den kan også skape infeksjoner via åpne sår i huden om man bader i vann der bakteriene forekommer.  

LIK SOSIALNYTT PÅ FACEBOOK

Infeksjonen mannen fikk førte deretter til nekrose, også kalt vevsdød.

Slik så hånden ut. Foto: New England Journal of Medicine

En av grunnene til at den eldre mannen ble så alvorlig angrepet av infeksjonen, er fordi han allerede led av type 2-diabetes samt en nyresykdom. Mannen hadde også høyt blodtrykk. 

– Saken til den eldre mannen er en veldig spesiell sak. Et vilt eksempel på når det kan gå veldig galt. Generelt kan det sies at man alltid må må sjekke om maten ser fersk ut og bruke sansene og sunn fornuft når man spiser sushi, sier matekspert Michael René fra Universitetet i København til EkstraBladet. 

René sier videre at sushi generelt ikke er farlig, men at rå fisk eller rått kjøtt kan være farlig om hygienen ikke er god nok. 

LES OGSÅ: Mann kastet ut av Sushi buffet – spiste for mye

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Emma giftet seg med drømmemannen – men når hun ser tilbake på bryllupsbildet ser hun den skumle detaljen

overrasket

Paret har prøvd å få barn i åtte år. Men så får de en overraskende beskjed